Експерт: Ізраїль – другий фронт проти демократії у світі, третім може бути Тайвань

Експерт: Ізраїль – другий фронт проти демократії у світі, третім може бути Тайвань

Укрінформ
Війна в Україні та війна в Ізраїлі – це дві ланки одного глобального конфлікту, який називається війною авторитарної системи проти свобод, прав людини і демократичного світу.

Таку думку висловив в ефірі Українського радіо аналітик та журналіст-міжнародник Тарас Семенюк, передає Укрінформ.

«Якби навіть не було війни в Україні або якби цілі Росії були б досягнуті, Ізраїль все одно був би наступним. На Україні нічого б не завершилось. Більше того – авторитарні держави отримували б масу позитивного натхнення для того, щоб продовжувати. Вони б розуміли, що демократія слабшає і не може себе захистити. А ми показали, що демократична держава може себе захищати навіть із вилами в руках, коли немає зброї. Тому маємо чергову ланку відкриття другого фронту у світі. Третім фронтом може бути Тайвань. Але все залежить від виборів, які відбудуться у січні 2024 року в цій острівній країні», - зазначив експерт.

Читайте також: Операція ХАМАСу в Ізраїлі продемонструвала масовість та скоординованість - експерт

За його словами, цивілізація терору намагається сьогодні застосовувати силу для побудови нового світопорядку.

«Ми маємо розуміти, що є країна Іран, яка намагається знищити Ізраїль як державу, як націю. Це те, що ми відчуваємо другий рік у нашій ситуації, коли Росія хоче стерти з лиця землі Україну. Це є стилістика авторитарних режимів у глобальній боротьбі з демократичним світом», - зазначив він.

За словами Семенюка, якщо Ізраїлю вдасться повернути контроль над своєю територією, відбити атаки, то це окрилить демократичні країни і, зокрема, Україну. «Дух перемоги передасться і нам на полі бою, але нашим союзниками треба діяти одночасно і швидко, не зволікати в наданні зброї та ракет. Це фундаментально важливо для майбутнього світопорядку та взагалі безпеки в Європі», - підкреслив він.

Читайте також: Кількість загиблих в Ізраїлі перевищила 700 осіб

Як повідомлялося, вранці 7 жовтня палестинське ісламістське угруповання ХАМАС розпочало атаку на Ізраїль. Бойовики вторглися в країну, одночасно завдаючи масованого ракетного удару.

Ізраїль офіційно оголосив стан війни.

Кількість загиблих в Ізраїлі внаслідок атак ХАМАС перевищила 700 осіб. Серед загиблих – двоє громадянок України.

США, ЄС, Україна та низка інших держав засудили атаки по Ізраїлю.

Фото: АА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-