Зеленський у Гранаді: Головний виклик - зберегти єдність Європи

Зеленський у Гранаді: Головний виклик - зберегти єдність Європи

Відео
Укрінформ
Президент України Володимир Зеленський вважає зараз головним завданням збереження єдності Європи.

Про це він заявив перед початком зустрічі Європейської політичної спільноти у Гранаді, передає кореспондент Укрінформу.

«Головний виклик, з яким ми всі стикаємося, – це зберегти єдність у Європі», - сказав Зеленський, додавши, що він говорить не лише про країни ЄС.

Відео: Офіс Президента

Президент зауважив, що це насправді найбільший виклик, адже Росія продовжуватиме атакувати, зокрема, за допомогою дезінформації та фейків.

Другим важливим питанням для України її лідер назвав «захисний щит» на зимовий період, оскільки Росія застосовуватиме різні типи ракет, іранські дрони тощо.

Читайте також: Українці роблять усе, щоб це була остання війна у Європі та світі - Зеленський

Відповідаючи на запитання, чи стурбований він новинами зі США, Зеленський сказав, що «українці перестали хвилюватися в перший день повномасштабної війни, отже, для нас запізно хвилюватися, ми маємо працювати». Глава держави згадав свій нещодавній візит до Вашингтона, під час якого президент США Джо Байден запевнив його у 100-відсотковій підтримці України як Білого дому, так і Конгресу. Водночас Зеленський зауважив, що у передвиборчий період у Сполучених Штатах лунають «різні голоси, подекуди дуже дивні».

Як повідомляв Укрінформ, Зеленський сьогодні, 5 жовтня, з візитом відвідує Іспанію, де візьме участь у саміті Європейської політичної спільноти та проведе низку двосторонніх зустрічей.

Участь у зустрічі Європейської політичної спільноти в Гранаді беруть пів сотні лідерів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-