Українці роблять усе, щоб це була остання війна у Європі та світі - Зеленський

Українці роблять усе, щоб це була остання війна у Європі та світі - Зеленський

Укрінформ
Українці роблять усе, щоб нинішня війна стала останньою у Європі та світі, продовжуючи крок за кроком витісняти війська РФ з нашої землі.

Про це Володимир Зеленський сказав в інтерв’ю Sky TG24, передає Укрінформ.

«Варто розуміти, що українці роблять усе, щоб це була остання війна як у Європі, так і у світі. І заради цього ми боремося – заради поваги до міжнародного права, прав людей, суверенітету, територіальної цілісності, поваги до життя», – наголосив він.

Глава Української держави акцентував, що світові не можна втомлюватися від допомоги Україні у боротьбі з російським агресором.

Читайте також: Зеленський: Будь-які паузи у наданні військової допомоги Україні - допомога агресору

«Авжеж, усі хочуть дуже швидких подій на полі бою, але буває по-різному. Повномасштабна війна триває другий рік поспіль. Втомлюються всі: сама земля втомлюється, люди втомлюються – це зрозуміло», - сказав Зеленський.

Глава держави акцентував, що в українців мотивація на високому рівні: «Ми збираємося перемогти ворога».

«Зараз ініціатива в нас у руках. Нехай повільно, але щоденно ми крок за кроком витісняємо РФ із нашої землі», – додав він.

Читайте також: Зеленський провів селектор та нараду з Будановим

Водночас Зеленський зазначив, що українським військовим на фронті доводиться долати значні труднощі: щільно заміновані території, дефіцит зброї та боєприпасів, брак систем ППО.

«Попереду зима. Це ще один виклик усім нашим громадянам: нашим цивільним і нашим воїнам. Треба пройти цю зиму гідно, не втративши ініціативу, яка сьогодні в нас є на полі бою», – наголосив Президент України.

Як повідомляв Укрінформ, Володимир Зеленський заявив, що влада у найближчі тижні активно працюватиме з партнерами, аби у наших військових було більше зброї та снарядів, зокрема засобів ППО.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-