Маркарова: Зміна головнокомандувачів у США не має вплинути на підтримку України

Маркарова: Зміна головнокомандувачів у США не має вплинути на підтримку України

Ексклюзив
Укрінформ
Призначення на чолі Об’єднаного комітету начальників штабів США генерала Чарльза Брауна має лише посилити його активну роль у підтримці України в умовах протистояння російській агресії.

Таке переконання висловила в інтерв’ю Укрінформу посол України у Вашингтоні Оксана Маркарова.

«Звісно, ми знайомі із Сі-Кью (CQ, скорочено від Charles Quinton – ред.) Брауном, ми працювали з ним, коли він був командувачем Повітряних сил США. Він надзвичайно добре поінформований про ситуацію в Україні», – зазначила посол.

Вона зауважила, що генерал Браун на своїй попередній посаді начальника штабу Повітряних сил США займав тверду позицію на підтримку України. Посол висловила впевненість, що активна робота, яку генерал проводив на попередній посаді, «буде лише посилена у його новій ролі».

Маркарова також розповіла, що мала змогу поспілкуватися з генералом Марком Міллі, який завершив свою каденцію на посаді голови Об’єднаного комітету начальників штабів США.

«Після нашої розмови я впевнена, що генерал Міллі не припинить стежити за картами України, які він постійно має при собі, і в той чи інший спосіб допомагатиме далі», – зауважила посол.

Читайте також: Залужний провів підсумкову розмову з генералом Міллі

Як повідомляв Укрінформ, генерал Чарльз Браун 1 жовтня офіційно очолив Об’єднаний комітет начальників штабів США. Він починав свою офіцерську кар’єру бойовим пілотом винищувача. Його кандидатуру Сенат ухвалив у вересні переважною кількістю голосів.

Фото: Посольство України у США

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-