Євроінтеграція України: Жовква обговорив із комісаром ЄС виконання рекомендацій Єврокомісії

Євроінтеграція України: Жовква обговорив із комісаром ЄС виконання рекомендацій Єврокомісії

Укрінформ
Заступник керівника Офісу Президента Ігор Жовква обговорив з комісаром ЄС з питань політики сусідства та переговорів про розширення Олівером Варгеї виконання рекомендацій Єврокомісії щодо статусу України як кандидата на членство в ЄС.

Як передає Укрінформ, зустріч відбулася на полях засідання міністрів закордонних справ держав-членів ЄС у Києві, повідомляється на сайті Президента.

«Було предметно обговорено прогрес у виконанні українською стороною рекомендацій Єврокомісії щодо статусу України як кандидата на членство у Європейському Союзі», – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що при цьому було відзначено ухвалення останнім часом низки важливих законодавчих і нормативно-правових актів на рівні Верховної Ради й Кабінету Міністрів України.

Жовква висловив сподівання, що істотний прогрес, якого досягла Україна після здобуття статусу кандидата на членство у Євросоюзі, зокрема протягом останніх місяців, буде відображений у позитивній оцінці з боку Європейської комісії в межах пакету розширення.

Читайте також: Нова посол ЄС назвала 2030 рік реалістичним терміном для вступу України

«Ми розраховуємо на підтримку державами-членами ЄС під час засідання Європейської ради в грудні поточного року рішення щодо початку переговорів про вступ України до ЄС», – зазначив заступник керівника ОП.

Було також обговорено подальші контакти на найвищому рівні між Україною та Єврокомісією у найближчій перспективі.

Читайте також: У Гранаді лідери ЄС обговорять перспективи розширення та війну в Україні

Як повідомляв Укрінформ, Президент Володимир Зеленський заявив, що сім рекомендацій, які Україна отримала від Європейської комісії для початку переговорів щодо вступу до Євросоюзу, були великим кроком уперед і важливою мотивацією для всіх українців. Він запевнив міністрів ЄС, що Україна виконає всі ці сім рекомендацій Єврокомісії.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-