Новий посол Британії у першому зверненні процитував Кобзаря

Новий посол Британії у першому зверненні процитував Кобзаря

Відео
Укрінформ
Новий посол Великої Британії в Україні Мартін Гарріс заявив, що радий повернутися до України, де працював 20 років тому, щоб підтримати безпеку та процвітання України, Великої Британії та всього світу.

Про це дипломат сказав у своєму першому відеозверненні, яке записав українською мовою і вдягнутим у вишиванку, передає Укрінформ.

"Коли я починаю мою каденцію в Києві, ваша країна чинить спротив російській агресії. Велика Британія підтримує Україну до перемоги і після перемоги. Ми разом з нашими партнерами продовжуємо допомогу, щоб Україна перемогла на полі бою, і підтримуємо громади, які найбільше постраждали від війни, долучаємо весь світ до відновлення України і співпрацюємо разом, щоб досягти кращого безпечного майбутнього для України, Великої Британії та Європи", - зазначив Гарріс.

Своє звернення посол Великої Британії завершив рядками Кобзаря: "Борітеся - поборете! Вам Бог помагає. За вас правда, за вас слава і воля святая".

Читайте також: Блінкен започаткував ініціативу глобальної музичної дипломатії

Як повідомляв Укрінформ, Президент Володимир Зеленський 27 вересня прийняв вірчі грамоти від новопризначеного посла Великої Британії в Україні Мартіна Гарріса і нових послів ще п'яти країн. Урочиста церемонія традиційно відбулася на території Національного заповідника «Софія Київська» в столиці.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-