Блінкен започаткував ініціативу глобальної музичної дипломатії

Блінкен започаткував ініціативу глобальної музичної дипломатії

Відео
Укрінформ
Державний секретар США Ентоні Блінкен започатковував ініціативу глобальної музичної дипломатії та взяв участь у концерті з цієї нагоди.

Про це йдеться у повідомленні Держдепу, передає Укрінформ.

Зазначається, що ініціатива є спробою піднести музику як дипломатичний інструмент для сприяння миру та демократії та підтримки ширших зовнішньополітичних цілей США. Вона спрямована на залучення державно-приватного партнерства для створення музичної екосистеми, яка розширює економічну рівність і креативну економіку, забезпечує соціальні можливості та залучення, а також розширює доступ до освіти.

Держсекретар узяв участь у концерті, приуроченому до запуску ініціативи - він зіграв на гітарі і заспівав.

Крім того, Держдепом і Recording Academy започаткували нагороду Peace Through Music Award для вшанування та визнання професіоналів у музичній індустрії, артистів або груп, які відіграли велику роль у міжкультурних обмінах і чия музична творчість сприяє миру та взаєморозумінню глобально. Першу нагороду отримав колишній посол США з джазу, композитор і музичний продюсер Квінсі Джонс.

Як повідомлялося, Ентоні Блінкен заявив, що Сполучені Штати разом із союзниками й партнерами не стоятимуть осторонь агресії, а протистоятимуть їй, а також усім спробам підірвати порядок, заснований на мирних правилах.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-