Підтримка України відповідає інтересам США - сенатор Макконнелл

Підтримка України відповідає інтересам США - сенатор Макконнелл

Укрінформ
Усестороння підтримка Штатами Україна відповідає національним інтересам США та має продовжуватися.

Як повідомляє Укрінформ, таку думку висловив лідер республіканців у Сенаті США Мітч Макконнелл, пише Голос Америки.

«Ми стоїмо тут проти Китаю, Росії, Північної Кореї та Ірану. Це вже говорить, що ви на правильному боці. По-друге, ми не втрачаємо жодного американського військового. Українці самі воюють. Щодо нашого ВВП - це справді мала частка, яку ми надаємо для цих зусиль в Україні. Якщо Путін виграє, наступною буде країна НАТО. І я думаю, що набагато розумніше зупинити це вторгнення, виштовхнути його, і єдині, хто готовий брати участь у цьому, – це самі українці. Українці проявляють мужність та відвагу і, я думаю, що це надихає решту світу, яка обирає своїх лідерів, країни, якими не керують автократи», - сказав Макконнелл.

Читайте також: США мають вичерпну інформацію про застосування наданої Україні зброї - сенатор Макконнелл

Він додав, що передача Україні озброєння для ведення військових дій сприяє розвитку промислової бази у США та створює робочі місця для американців. “Коли ми відправляємо зброю та боєприпаси в Україну, ми заміщуємо чимало наших активів на більш сучасне, передове обладнання. Ми мали б відновлювати нашу промислову базу й без війни в Україні через зростання конкуренції з боку Росії та Китаю», - зауважив сенатор.

На його переконання, рішучий спротив України за підтримки союзників також сприяє миру на Далекому Сході.

«Є деякі американці, які кажуть, що це далеко від Далекого Сходу, і ось там наші справжні тривоги. Але прем’єр-міністр Японії сказав, що якщо ви хочете надіслати повідомлення президенту Сі, бийте Путіна в Україні. Південні корейці стурбовані, філіппінці стурбовані, австралійці стурбовані. Отже, це справді має величезний вплив на Азію та майбутнє Тайваню», - підсумував Макконнелл.

Читайте також: Лідер республіканців у Сенаті США закликав нарощувати підтримку України

Як повідомляв Укрінформ, останнім часом у Республіканській партії почали дедалі частіше лунати голоси щодо припинення масштабної допомоги Україні в боротьбі проти російського агресора.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-