Зеленський у Любліні нагородив польських волонтерів

Зеленський у Любліні нагородив польських волонтерів

Відео
Укрінформ
Президент України Володимир Зеленський у Любліні вручив державні нагороди громадянам Польщі: журналістці та медику-волонтеру.

Про це Зеленський повідомив у Телеграмі, передає Укрінформ.

"На шляху в Україну мав честь відзначити в Любліні зусилля громадян Польщі, волонтерів, небайдужих сердець. Пані Бʼянка Залевська – журналістка, яка з 2014 року висвітлює російську агресію проти України та поширює правду про те, що відбувається через вторгнення російського зла. В липні 2014 року вона отримала важке поранення, але не полишила боротьби за добро. Її волонтерські зусилля врятували багато українських життів, зокрема дітей, які були транспортовані на лікування до дитячих шпиталів Польщі. Дякую за це!", - йдеться в повідомленні.

Зеленський подякував за всі зусилля медику-рятівнику, керівнику волонтерської медичної команди, викладачу Університету імені Марії Кюрі-Склодовської в Любліні Даміану Дуді.

"Він зі своєю командою приїздив в Україну: у Бахмут, Соледар, на лінію фронту на півдні. Рятував наших хлопців, наших воїнів, заснував фонд, який фінансує закупівлю медикаментів, і створив центр для підготовки бойових медиків, активно проводить тренінги для журналістів і волонтерів, які вирушають до зони бойових дій. Завдяки такій небайдужості життя реально рятуються. Дякую, Даміане", - сказав Президент.

Відео: ОП

Він також подякував всій Польщі за неоціненну підтримку й солідарність, яка допомагає боронити свободу всієї нашої Європи.

Як повідомляється на сайті глави держави, за вагомий особистий внесок у підтримання державного суверенітету, територіальної цілісності України та зміцнення українсько-польської співпраці Указами Президента України Б’янку Залевську нагороджено орденом княгині Ольги ІІ ступеня, а Даміана Дуду – орденом «За заслуги» ІІІ ступеня.

Читайте також: Зеленський обговорив з лідером Судану спільні безпекові виклики

Як повідомлялося, Президент України Володимир Зеленський перебував із візитом у Канаді, під час якого провів низку зустрічей із керівництвом держав та підприємцями, а також виступив зі зверненням до парламенту.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-