Єльченко - про реформування ООН: Головне, щоб російську делегацію позбавили права голосу

Єльченко - про реформування ООН: Головне, щоб російську делегацію позбавили права голосу

Укрінформ
Україні знадобиться ООН, як би ми до неї критично не ставилися, принаймні у тих питаннях, які постануть на порядку денному після нашої перемоги. А це і міжнародний трибунал, який судитиме російських військових злочинців, і механізм компенсації за заподіяну шкоду.

Таку думку в ефірі Українського Радіо висловив посол України в США у 2019-2021 роках Володимир Єльченко, передає Укрінформ.

Дипломат зауважив, що головний меседж виступу Президента України Володимира Зеленського на Генасамблеї у відкритих дебатах полягав у тому, що це не лише війна Росії проти України, це війна Росії проти усього світу. І попри усі дискусії, увага до України не зменшується.

"Немає ніякої втоми від України. Єдине, що ми не можемо собі дозволити — без кінця бути у цій війні", — сказав він.

Щодо реформування Ради безпеки ООН та позбавлення Росії права вето дипломат зауважив, що "для нас головне полягає не стільки в подоланні цього вето Генасамблеєю, скільки у віднайденні шляхів, якщо не викинути Росію з ООН, то принаймні заморозити повноваження делегації РФ. Так, Росія залишиться членом ООН, але російська делегація буде позбавлена права виступати і взагалі заходити в будівлю ООН".

Читайте також: Країни G4 заявили про нагальну потребу в реформі Ради безпеки ООН

Як повідомлялося, у середу відбулися відкриті дебати Ради безпеки ООН, у яких брав участь Президент Володимир Зеленський.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-