У Берліні впевнені, що Польща продовжить солідарну підтримку України

У Берліні впевнені, що Польща продовжить солідарну підтримку України

Укрінформ
Німеччина впевнена, що Республіка Польща залишатиметься надійним союзником і партнером у протистоянні російській агресії проти України та буде продовжувати допомагати своєму сусіду.

Про це заявив речник федерального уряду Штеффен Гебештрайт на брифінгу в п’ятницю, передає Укрінформ.

«Федеральний уряд виходить з того, що Польща й надалі надаватиме солідарну підтримку Україні», - сказав Гебештрайт.

Він також переконаний, що Варшава й надалі стоятиме разом із ФРН та іншими союзниками й партнерами в питанні російської агресивної війни проти України, як це було до цього часу.

Речник нагадав, що Польща в минулому дуже сильно підтримувала Україну: прийнявши біженців, логістичним забезпеченням транспортування західних озброєнь, надавши велику кількість озброєнь, а також на політичному рівні.

Читайте також: Німеччина не відмовляється від передачі Україні TAURUS – Пісторіус

Давати оцінку нещодавнім заявам польського глави уряду Гебештрайт не став, зауваживши, що польський президент заявив, що сталося певне непорозуміння в інтерпретації слів його прем’єр-міністра. Що йшлося насправді про те, що Польща не передаватиме Україні нові озброєння, які вона закуповує, наприклад у Південної Кореї або США для власних збройних сил.

«Федеральний уряд вітає це роз’яснення», - сказав офіційний представник уряду ФРН. Він також додав, що в Берліні принципово не оцінюють поставки інших держав і не хочуть, щоб і німецькі поставки оцінювали, згадавши, що в минулому на адресу ФРН з боку Польщі «подекуди лунало чимало порад».

Гебештрайт також підкреслив, що, кожна країна має дуже уважно перевіряти те, що вона може поставити Україні, зважити всі фактори з огляду на те, що обороноздатність НАТО та кожного її члена в жодному разі не може бути поставлена під загрозу.

Читайте також: Дуда натякнув, що Польща і надалі передаватиме Україні зброю

Позиція самого Берліна полягає в тому, щоб постачати зброю Україні безперервно. Канцлер неодноразово наголошував на тому, що Німеччина робитиме це стільки, скільки буде потрібно, і підтвердив під час зустрічі з Президентом України Володимиром Зеленським у Нью-Йорку, що Київ може розраховувати на підтримку ФРН.

Як повідомлялося, в середу глава польського уряду Матеуш Моравецький заявив, що Варшава наразі не передає зброю Києву, оскільки сама здійснює масштабне озброєння і модернізацію своєї армії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-