Столтенберг: Забезпечити перемогу України у війні – в інтересах США та НАТО

Столтенберг: Забезпечити перемогу України у війні – в інтересах США та НАТО

Укрінформ
НАТО, країни-союзниці та партнери Альянсу чітко усвідомлюють, що перемога України у боротьбі проти російської агресії відповідає їх власним інтересам у сфері безпеки, і продовжать підтримку України.

Про це у Нью-Йорку під час виступу з публічною лекцією в аналітичному центрі Council on Foreign Relations заявив генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Для мене головна мета та головне завдання на цей тиждень – мобілізувати підтримку для України поряд із багатьма іншими речами. У Вільнюсі (під час саміту Альянсу у липні – ред.) я відчував, що у НАТО та серед країн-партнерів є розуміння: ми підтримуємо Україну, тому що це відповідає нашим інтересам з безпеки, щоб Україна перемогла як суверенна незалежна держава», - сказав Столтенберг.

Читайте також: Кулеба обговорив із Столтенбергом підготовку до Вашингтонського саміту НАТО

Він зауважив, що перемога Путіна була б трагедією для України, але це також було б надзвичайно небезпечним для союзників по Альянсу.

«Тож, якщо Сполучені Штати занепокоєні Китаєм та його впливом в Азії, вони мають забезпечити, щоб Путін не переміг в Україні. Якщо Україна переможе, тоді ми будемо мати другу найбільшу армію в Європі - армію України, загартовану у битві та на нашому боці, й ослаблену російську армію. Також ми матимемо Європу, яка підвищуватиме свої оборонні витрати. Європі буде легше фокусуватися також на Китаї і менше непокоїтися про ситуацію в Європі. Діаметрально протилежне відбудеться, якщо Путін переможе. Тож це в інтересах США – забезпечити, щоб Україна перемогла», - наголосив генеральний секретар НАТО.

Як повідомлялося, 19 - 25 вересня у Нью-Йорку відбувається тиждень високого рівня Генасамблеї ООН.

Фото: Flickr

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-