Вучич порівняв напад Росії на Україну з бомбардуванням Югославії

Вучич порівняв напад Росії на Україну з бомбардуванням Югославії

Укрінформ
Президент РФ Володимир Путін використав ті ж самі наративи та пояснення для нападу на Україну, як і країни НАТО при початку військової операції проти Югославії.

Як передає кореспондент Укрінформу, про це заявив президент Сербії Александр Вучич у четвер під час загальних дебатів 78-ї сесії Генеральної Асамблеї ООН у Нью-Йорку.

"Вперше, безпрецедентно у світовій історії, найпотужніші 19 країн прийняли рішення, без залучення Ради Безпеки ООН, повторюю, без будь-якого рішення Ради Безпеки ООН, брутально напасти та покарати суверенну країну на європейській землі, як вони сказали, щоб запобігти гуманітарній катастрофі (військова операція країн НАТО проти Югославії у 1999 році – ред.). Вони не сміялися вголос, коли російський президент використовував ті ж самі слова, виправдовуючи свій напад на Україну. Вони забули, що самі використовували той самий наратив, ті самі слова і ті самі пояснення", - сказав він.

Читайте також: Сербія поважає територіальну цілісність України — Вучич

Вучич заявив, що Сербія "підтримує і буде підтримувати" територіальну цілісність України, "тому що ми не змінюємо своєї політики та принципів, попри багатовікову традиційну дружбу з Російською Федерацією".

"Для нас будь-яке насильство є однаковим, будь-яке порушення Статуту ООН є однаковим, незалежно від сили держави, яка його здійснює, або неминуче схожих виправдань, які вона використовує для своєї незаконної та аморальної поведінки", - сказав сербський лідер.

Читайте також: Вучич зустрінеться з Зеленським в Афінах — ЗМІ

Як повідомляв Укрінформ, у Нью-Йорку у вівторок відкрилися загальні дебати в рамках тижня високого рівня 78-ї сесії Генеральної Асамблеї ООН, у якому бере участь Президент України Володимир Зеленський.

Фото: ООН

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-