Вучич зустрінеться з Зеленським в Афінах — ЗМІ

Вучич зустрінеться з Зеленським в Афінах — ЗМІ

Укрінформ
Президент Сербії Александар Вучич у вівторок зустрінеться з Володимиром Зеленським в Афінах, де відбувається неформальний саміт лідерів країн Західних Балкан.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє N1.

"Президент Сербії Александар Вучич заявив у понеділок, що у вівторок у нього відбудеться двостороння зустріч з українським колегою Володимиром Зеленським в Афінах", - йдеться у повідомленні.

Наразі Вучич перебуває в Афінах на запрошення прем'єр-міністра Греції Кіріакоса Міцотакіса.

Читайте також: Сербія готова збільшити транзит російського газу до Угорщини

Вучич має взяти участь у неформальній вечері разом з іншими лідерами країн Західних Балкан, включаючи Косово. Також прогнозується участь у вечері президентки Європейської комісії Урсули фон дер Ляєн та Президента України Володимира Зеленського.

Президент Сербії зазначив, що деталі зустрічі в Афінах не розголошуються з міркувань безпеки.

«Хочу повідомити громадськості, що на прохання Президента України у мене з ним відбудеться двостороння зустріч. Я буду говорити з Зеленським про все, що сталося останнім часом у Косово. Я вірю, що ми матимемо відверту та гарну розмову», – сказав Вучич.

Читайте також: Сербія призупиняє експорт зброї на 30 днів

Вучич додав, що у нього була гарна зустріч з президенткою Європейської комісії Урсулою фон дер Ляєн.

"Переговори були гарними і не завжди легкими, але це логічно... Ми обговорювали діалог Белграда та Приштини, і я очікую, що (представник ЄС – ред.) Мирослав Лайчак незабаром приїде до Белграда", – сказав він, додавши, що однією з тем обговорення також була Росія.

Читайте також: Сербія надасть Україні гуманітарну допомогу для подолання наслідків підриву Каховської ГЕС

Як повідомлялося, Президент Володимир Зеленський у понеділок прибув з візитом у Греції. До цього він відвідав Данію, Нідерланди і Швецію.

Як відомо, Республіка Косово — частково визнана держава, яку Сербія вважає своєю територією. Парламент Косова проголосив незалежність краю 2008 року.

ЄС виступає посередником у переговорах між Сербією і Косовом з 2011 року. Між сторонами періодично спалахує міжетнічна напруга, зокрема, навколо статусу анклавів з переважно сербським населенням на півночі Косова.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-