Прокурор МКС про ордер на арешт Путіна: Нами рухає не політика чи емоції, а докази

Прокурор МКС про ордер на арешт Путіна: Нами рухає не політика чи емоції, а докази

Укрінформ
Прокурор Міжнародного кримінального суду Карім Хан, за поданням якого судді видали ордери на арешт президента РФ Володимира Путіна та дитячого омбудсмена Марії Львової-Бєлової, наголошує, що його рішення було продиктоване конкретними доказами, а не політичними міркуваннями чи емоціями.

Як передає власний кореспондент Укрінформу у Нью-Йорку, про це він заявив на заході, організованому на полях Генеральної Асамблеї, «Боротьба за майбутнє: українські діти у війні».

За його словами, діти, яких часто не помічають у конфліктах, є пріоритетом у його роботі.

«Це був надзвичайно трагічний і безмірно сумний момент, коли незалежні судді відчули себе змушеними під вагою доказів видати ордери на арешт глави держави – постійного члена Ради Безпеки, а також так званого комісара у справах дітей», – розповів він.

Читайте також: Лубінець заявив про зрушення у питанні повернення дітей після ордера МКС на арешт Путіна

За словами Хана, за кілька тижнів до того, як було видано ордери, він побував на лінії фронту на півдні України, де потрапив у дитячий будинок, у якому не було дітей.

«Це залишиться зі мною назавжди, коли в цій тиші, у цій страшній тиші я побачив порожні дитячі ліжечка, одяг, складений стопкою, фотографії дітей, які насолоджуються Різдвом, малюнки, що прикрашали стіни», – поділився Хан.

Читайте також: Допоможіть врятувати українських дітей: Зеленська звернулася до Генсека ООН

«Водночас, – наголосив він, – нами рухає не політика чи емоції, а докази, і ці докази змусили нас рухатися в певному напрямку».

Розповідаючи про шкоду, якої завдала дітям насильна депортація, він підкреслив, що прогалини в освіті мають «глибокі наслідки, які впливають на покоління».

За його словами, голоси дітей мають бути почуті в залі суду.

Читайте також: Міжнародний кримінальний суд у Гаазі став жертвою кібератаки

Як повідомляв Укрінформ, у заході взяли участь дружина Президента Олена Зеленська, генпрокурор України Андрій Костін, уповноважений з прав людини Дмитро Лубінець, дипломати та політики з багатьох країн світу.

Президент України Володимир Зеленський з дружиною перебувають у Нью-Йорку з візитом, де триває тиждень високого рівня в рамках 78-ї сесії Генеральної Асамблеї ООН.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-