Україна хотіла б чіткішого засудження Індією російської агресії на політичному рівні - посол

Україна хотіла б чіткішого засудження Індією російської агресії на політичному рівні - посол

Укрінформ
Україна відчуває підтримку індійського народу, але хотіла б на політичному рівні бачити більш акцентоване засудження Індією російської агресії.

Про це заявив посол України в Індії Олександр Поліщук в інтерв’ю «Голосу Америки», передає Укрінформ.

Дипломат зазначив, що під час спілкування протягом місяця після призначення з індійськими колегами та друзями відчув повну підтримку і розуміння боротьби, яку веде Україна проти російської агресії.

У цьому контексті Поліщук нагадав, що Індія теж має проблеми з сусідами, тому для індійців не виникає питання, хто винен, адже вони чітко усвідомлюють: це - російська агресія проти України.

«Разом з тим на політичному рівні ми би хотіли більш акцентовано спостерігати засудження з боку Індії тих агресивних дій, які веде сьогодні Росія проти України», - сказав посол.

Він додав, що індійські ЗМІ приділяють достатньо широку увагу висвітленню ключових подій в Україні.

«І ми бачимо, як коментує і реагує найбільш активна частина тих, хто читає ці репортажі, хто бачить і відчуває біль українського народу», - зазначив дипломат.

Читайте також: Індія поступово змінює ставлення до війни Росії проти України – експерт

Як повідомлялося, Індія може долучитися до реалізації пункту про екологічну безпеку Формули миру Президента Зеленського та гуманітарного розмінування.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-