Індія може долучитися до екологічного пункту Формули миру і гуманітарного розмінування - посол

Індія може долучитися до екологічного пункту Формули миру і гуманітарного розмінування - посол

Укрінформ
Індія може долучитися до реалізації пункту про екологічну безпеку Формули миру Президента Зеленського та гуманітарного розмінування.

Про це заявив посол України в Індії Олександр Поліщук в інтерв’ю «Голосу Америки», передає Укрінформ.

Дипломат зазначив, що наразі основні зусилля спрямовуються на реалізацію Формули миру Президента Зеленського.

«Ми бачимо повну зацікавленість в реалізації пункту 8-го Формули миру, який стосується екологічної безпеки. Це абсолютно зрозуміла історія для наших індійських колег. І ми очікуємо, що Міністерством закордонних справ Індії буде прийнято і підтримано наше звернення щодо надання дозволу індійським компаніям працювати операторами протимінної діяльності на території України», - сказав Поліщук.

За його словами, ми бачимо зацікавленість Індії в питаннях продовольчої безпеки. Окрім того, українська сторона очікує, що Індія більш активно долучиться до питань, які стосуються ядерної безпеки.

«Це також один із тих напрямків, які є зрозумілі в Індії з точки зору і розвитку атомної енергетики тут, і з точки зору несприйняття абсолютно погроз застосуванням ядерної зброї. Індія, як ви знаєте, ядерна держава. Тому є над чим працювати і є можливості для цього», - вважає посол України.

Він також поінформував, що є висока зацікавленість індійського бізнесу в тому, щоб прийти в Україну і допомогти у відновленні, реконструкції.

Як повідомляв Укрінформ, Президент США Джо Байден та його союзники оголосили 10 вересня про плани будівництва залізничного й судноплавного коридору, що з'єднає Індію з Близьким Сходом і Європою.

Фото: VoA

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-