Єрмак представив п'ять пріоритетів для подальшого посилення санкцій проти РФ

Єрмак представив п'ять пріоритетів для подальшого посилення санкцій проти РФ

Укрінформ
Керівник Офісу Президента Андрій Єрмак представив п'ять пріоритетів для подальшого посилення санкцій проти РФ.

Про це він повідомив в Телеграмі, передає Укрінформ.

"Звернувся до санкційних координаторів з ЄС та всієї санкційної коаліції, включно з представниками США, Канади, Японії, Австралії, Нової Зеландії та іншими. Говорили про посилення антиросійських санкцій", - написав він.

Читайте також: Єрмак обговорив із Салліваном безпекові потреби української армії

Єрмак зазначив, що під час зустрічі були виділені пріоритети подальшої роботи. За його словами, передусім треба зайнятися російським військово-промисловим комплексом, оскільки західні компоненти все ще використовуються в російському озброєнні. Зокрема, збільшується виробництво ракет і безпілотників, що загрожує українській цивільній інфраструктурі та енергосистемі більше, аніж минулого року.

"Ми повинні зробити так, щоб російський військово-промисловий комплекс більше не отримав доступу до західної мікроелектроніки. Те ж саме стосується машинобудування та сенситивних технологій. Для цього потрібне розширення експортного контролю, посилення комплаєнсу компаній, єдині списки товарів подвійного призначення та загальна синхронізація експортних політик", - наголосив Єрмак.

Водночас у галузі енергетичних санкцій необхідно знизити та покращити контроль дотримання верхньої межі ціни на російську нафту. Єрмак наголосив, що порушення цінових обмежень мають бути усунені, так само як і операції російського тіньового флоту.

Читайте також: Єрмак обговорив з Салліваном візит Зеленського до США

"Необхідно зробити подальші рішучі кроки для загального посилення режиму енергетичних санкцій. Слід також розглянути можливість заборони російського скрапленого природного газу",- підкреслив керівник Офісу Президента.

Також Єрмак переконаний, що важливими є подальші фінансові обмеження. Запровадження додаткових санкцій проти російського фінансового сектору є настільки ж важливим, як і запобігання ухиленню від санкцій за сприяння третіх країн.

Четвертим пріоритетом є подальші дії проти російських пропагандистів, які, за словами Єрмака, мають бути чітко ідентифіковані та позбавлені доступу до всіх своїх активів за межами Російської Федерації.

"Більше того, вони та їхні близькі родичі не повинні користуватися перевагами комфортного життя та отримувати прибутки за кордоном. Їм має бути заборонений в'їзд до цивілізованого світу", - зауважив посадовець.

Читайте також: ЄС оголосить пропозиції нового пакета санкцій проти Росії у жовтні - Bloomberg

Єрмак також підкреслив, що необхідно якомога швидше запровадити наступний пакет санкцій.

"Вітаю рішучість тих, хто розслідує спроби обійти санкції. Ми повинні без вагань використовувати інструменти 11-го пакету проти третіх країн, компаній і людей, які допомагають агресору", - написав керівник Офісу Президента.

Він наголосив, що Україна цінує те, що залучена до санкційної роботи: група Макфола-Єрмака регулярно працює з урядами держав і пропонує конкретні санкційні кроки, які враховуються у пакетах санкцій.

Як повідомляв Укрінформ, керівник Офісу глави держави Андрій Єрмак провів восьму зустріч із представниками дипломатичного корпусу, акредитованими в Україні, щодо імплементації Формули миру Володимира Зеленського.

Фото: Андрій Єрмак, Телеграм

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-