Маркарова: Від початку повномасштабної війни проти РФ запровадили 50 санкційних пакетів

Маркарова: Від початку повномасштабної війни проти РФ запровадили 50 санкційних пакетів

Укрінформ
Від початку повномасштабної агресії проти України, щодо Росії було вже запроваджено 50 санкційних пакетів.

Про це розповіла надзвичайний та повноважний посол України в США Оксана Маркарова в інтерв’ю Радіо Свобода, передає Укрінформ.

За її словами, під санкції вже потрапили тисячі російських фізичних осіб та компаній.

«Звичайно, цього дуже мало. Але вчорашній пакет (запроваджений США 14 вересня – ред.) надзвичайно важливий. По-перше, ми закрили нарешті дуже багато прогалин у санкціонуванні військово-промислового комплексу Росії. Тобто не тільки досанкціонували компанії, які цим займаються, але й тих, хто постачає різні деталі, намагається допомогти ухилятися від санкцій, експортує електроніку», – зазначила дипломатка.

Читайте також: США ввели санкції проти п'яти турецьких компаній, які допомагали Росії – Reuters

Також Маркарова пояснила, як влада США працює над запровадженням санкцій.

«Кожна санкція має бути доведеною. Тому що кожна з них може бути оскаржена в суді. А ми зацікавлені в тому разом із партнерами, щоб ці санкції не тільки встояли, а стали підставою для майбутніх конфіскацій. І ми вже цим також займаємося. Тому під кожне прізвище, під кожну назву компанії збирається велика доказова база. І тут ми працюємо, без перебільшення, щоденно», – каже вона.

Читайте також: США запровадили нові масштабні санкції проти Росії

За словами дипломатки, у новому пакеті санкцій є ще два банки, але «все одно це дуже мало, тому Україна постійно нагадує американським партнерам, що з 330 банків досі тільки 23 тепер знаходяться у повному списку блокуючому – потрібно, щоб там були всі».

Як повідомляв Укрінформ, Сполучені Штати заявили про готовність запровадити нові санкції в разі реалізації Росією і Північною Кореєю проєктів військового співробітництва й передачі зброї.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-