Білий дім анонсував зустріч Байдена й Зеленського та нову допомогу Україні

Білий дім анонсував зустріч Байдена й Зеленського та нову допомогу Україні

Укрінформ
Радник Білого дому з питань національної безпеки Джейк Салліван офіційно анонсував зустріч президентів США й України наступного четверга в Вашингтоні, а також заявив про підготовку нового пакету допомоги Україні.

Про це він сказав у п’ятницю під час пресбрифінгу, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Президент Байден повернеться (після участі в ГА ООН у Нью-Йорку – ред.) до Вашингтона, щоби прийняти Президента України Зеленського тут, у Білому домі, у четвер»,- сказав Салліван.

Він зазначив, що це буде вже третя зустріч лідерів у Білому домі, яка відбудеться в той момент, коли Росія «відчайдушно прагне» допомоги від таких країн, як Північна Корея, для продовження своєї війни проти України.

Читайте також: Зеленський виступить на дебатах Генасамблеї ООН у Нью-Йорку

Салліван також звернув увагу, що зустріч Зеленського й Байдена відбудеться після засідання у форматі «Рамштайн», запланованого на 19 вересня, де США продовжать координувати міжнародні зусилля для допомоги ЗСУ.

«Президент Байден з нетерпінням чекає почути від президента Зеленського його точку зору з цього приводу, а також підтвердити перед світом і Сполученими Штатами, перед американським народом свою відданість і далі лідирувати в підтримці України, яка захищає свою незалежність, суверенітет і територіальну цілісність»,- підкреслив представник Білого дому.

Відповідаючи на запитання, чи готує адміністрація Байдена новий пакет підтримки України наступного тижня, радник президента зазначив, що США роблять це регулярно.

«І я думаю, ви можете очікувати, що наступного тижня буде оголошено про додаткові ресурси та можливості, додаткових озброєнь для України в той час, як вони (ЗСУ - ред.) продовжують контрнаступ і захищаються від російської агресії»,- зазначив Салліван.

Читайте також: США й партнери розглядають усі запити України про військову допомогу - Блінкен

Він уточнив, що оголошення про новий пакет допомоги буде зроблене наступного тижня.

Крім того, Салліван наголосив, що під час виступу на Генасамблеї ООН наступного тижня президент Байден приділить значну увагу війні РФ проти України. За його словами, президент США також закликає міжнародну спільноту згуртуватися для підтримки України.

Як повідомляв Укрінформ, Президент України Володимир Зеленський планує відвідати з візитом Сполучені Штати, де візьме участь в дебатах Генасамблеї ООН, виступить на засіданні Ради Безпеки, а також проведе низку зустрічей.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-