Зеленський розповів про оптимальний формат міжнародного трибуналу над РФ

Зеленський розповів про оптимальний формат міжнародного трибуналу над РФ

Укрінформ
Президент Володимир Зеленський розповів про оптимальний формат міжнародного трибуналу над РФ.

Про це він сказав під час онлайн-зустрічі з університетською спільнотою Нідерландів, передає Укрінформ із посиланням на пресслужбу ОП.

До заходу долучилися студенти Лейденського університету, Університету Амстердама та Гаазького університету прикладних наук.

«У нас потужна армія, яка готова захищати спільні із ЄС цінності. І так, як Україна сьогодні захищає світ і ці цінності, так само вона діятиме й далі», – зазначив Зеленський.

Також, за його словами, зараз Україна має унікальний досвід у захисті кіберпростору й енергетичної інфраструктури, тренувальних місіях і навчаннях.

Читайте також: Нідерланди допомагають єднати світ заради наших спільних цінностей – Зеленський

Крім того, він наголосив, що Україна навіть в умовах війни залишається гарантом продовольчої безпеки, готова допомагати Європі так само як і країнам Африканського континенту та азійським державам.

Відповідаючи на запитання про те, яким він бачить оптимальний формат спеціального міжнародного трибуналу щодо злочину агресії РФ проти України, Зеленський зазначив, що це має бути трибунал, який приведе до реального справедливого вироку для всіх убивць і керівництва Російської Федерації, яке віддавало відповідні ганебні накази.

«Від назви нічого за змістом не залежить. Головне – це результат, і це найважливіше. Це складна місія. Щоб засудити за первинний злочин – злочин агресії, потрібно мати знову-таки єдність. Вона нам дуже потрібна. Але це складно, щоб лідери різних держав світу підтримали трибунал, який засудить лідера іншої держави. Навіть якщо вона війною пішла проти свободи і людей іншої держави», – сказав Президент.

Як повідомляв Укрінформ, Зеленський через відеозв'язок поспілкувався зі студентами провідних нідерландських університетів. Президента України студенти зустріли бурхливими оплесками.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-