Україна готова внести зміни до законів про права нацменшин - Стефанішина

Україна готова внести зміни до законів про права нацменшин - Стефанішина

Укрінформ
Україна готова внести зміни до законів про права нацменшин, якщо в цьому буде потреба, перед початком переговорів про вступ в ЄС.

Як передає Укрінформ, про це Finacial Times сказала віцепрем'єр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольга Стефанішина.

«Ми внесемо зміни в законодавство про національні меншини, можемо внести додаткові правки до закону, якщо це буде потрібно. Проте спочатку нам потрібно провести двосторонні переговори», - зазначила вона.

Українські офіційні особи цього тижня розпочнуть двосторонні переговори з Угорщиною та Румунією, щоб спробувати досягти угоди щодо балансу навчання українською та мовами нацменшин у середніх школах.

За словами Стефанішиної, українцям з етнічних меншин потрібно буде вивчити українську мову на достатньому рівні, щоб вони змогли продовжувати освіту або працевлаштуватися за межами територій, де проживають нацменшини.

Читайте також: Стефанішина прокоментувала висновок Венеційської комісії щодо закону про нацменшини

Вона додала, що чинні правила, які запровадили обов’язкове вивчення української мови, працюють добре.

«Баланс було знайдено, і він працює. Тож нам дійсно потрібно це оцінити» , - зазначила вона.

В Україні є десятки національних меншин, і захист їхніх прав є одним із семи критеріїв реформ, яких вимагає ЄС перед тим, як розпочати переговори про членство з країною.

Як повідомляв Укрінформ, 23 серпня Верховна Рада ухвалила в першому читанні законопроєкт «Про внесення змін до Закону України «Про національні меншини (спільноти) України» щодо деяких питань реалізації прав і свобод осіб, які належать до національних меншин (спільнот) України”.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-