Кулеба - про зняття санкцій: Є ті, хто хоче дозволити родині Патрушева заробляти на Россельхозбанку

Кулеба - про зняття санкцій: Є ті, хто хоче дозволити родині Патрушева заробляти на Россельхозбанку

Укрінформ
Тим, хто підтримує поступки у вимогах до розблокування Чорноморської зернової ініціативи, прикро, що родина директора ФСБ Росії Миколи Патрушева не заробляє на Россельхозбанку.

Про це заявив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба на спільному з німецькою колегою Анналеною Бербок брифінгу в Києві, передає кореспондент Укрінформу.

Він наголосив, що питання обнулення санкцій у принципі не може стояти, тому що “якщо зараз щось обнулити, то завтра Росія розбомбить ще додатковий порт і почне шантажувати світ новими вимогами”.

Кулеба також відзначив, що йому відомо про наявність деяких сил, які підтримують вимоги Росії у поступках до розблокування Чорноморської зернової ініціативи.

Читайте також: Восени Росію відключать від «авіаційного SWIFT» - ЗМІ

“Я чітко сказав, що якщо у когось є бажання дозволити родині Патрушева, який зневажає, ненавидить Захід і хоче його зруйнувати, заробити пару сотень мільйонів доларів на Россельхозбанку, то можете підключити Россельхозбанку знову до SWIFT. Як ці люди матимуть до себе будь-яку повагу після цього – мені важко уявити, але якщо такі люди є, яким прикро, що Патрушев не заробляє на Россельхозбанку, то значить вони нестимуть відповідальність за те, що відбуватиметься далі”, – сказав міністр.

Читайте також: Кулеба про пропозиції ООН щодо зернової угоди: Це про конкретні бізнес-інтереси чиновників РФ

Як повідомляв Укрінформ, генеральний секретар ООН Антоніу Гутерреш запропонував президенту Росії Путіну продовжити "зернову угоду" в обмін на підключення дочірньої компанії російського аграрного банку Россельхозбанк до міжнародної платіжної системи SWIFT.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-