Стефанчук подякував спікерам парламентів G7 та ЄП за беззаперечну підтримку України

Стефанчук подякував спікерам парламентів G7 та ЄП за беззаперечну підтримку України

Укрінформ
Голова Верховної Ради Руслан Стефанчук вдячний спікерам парламентів країн Групи семи та Європейського парламенту за беззаперечну підтримку України.

Про це він написав у Фейсбуці, підсумовуючи робочий візит до Японії та участь у Парламентському саміті G7, передає Укрінформ.

«Дякую колегам, спікерам парламентів країн «Групи семи» та Європейського парламенту, за беззаперечну підтримку України», - зазначив Стефанчук.

За його словами, під час кожної зустрічі спікери говорили про оборонні потреби України, швидкість і обсяги постачання зброї, а також про необхідність посилення санкцій проти Росії та важливість притягнення РФ до відповідальності за агресію проти України й усі скоєні злочини.

Окрім того, під час зустрічей та виступів порушувались питання продовольчої кризи через зупинення "зернового коридору", атаки РФ на мирне населення і цивільну інфраструктуру України, про ядерний тероризм з боку Росії.

Читайте також: Більше зброї для України і посилення санкцій проти РФ: Стефанчук звернувся до парламентів кран G7

За підсумками саміту учасники ухвалили декларацію, в якій висловлено непохитну солідарність з українським народом.

«Це важливо. Важливо розуміти та знати, що Україну підтримують. І що весь демократичний і цивілізований світ буде з українським народом до Перемоги!», - наголосив Голова ВР.

Як повідомляв Укрінформ, Голова Верховної Ради Руслан Стефанчук здійснив робочий візит у Токіо для участі у Парламентському саміті G7.

Фото: Фейсбук Руслана Стефанчука

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-