Джонсон на YES закликав посилити санкції проти РФ і підтримку України

Джонсон на YES закликав посилити санкції проти РФ і підтримку України

Укрінформ
Колишній прем’єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон скептично ставиться до можливості досягнути мирного врегулювання, поки Володимир Путін залишається президентом Росії.

Про це він сказав на щорічній зустрічі Ялтинської європейської стратегії (YES), передає Укрінформ.

«Якщо є якийсь спосіб досягти мирного врегулювання, звичайно, потрібно це робити. Але я не думаю, що це можна зробити з Путіним. Я скептично до цього ставлюся», — зауважив британський політик.

На його думку, найкращими гарантіями для України буде членство в НАТО.

«Потрібно, щоб Україна якомога скоріше стала членом Альянсу. НАТО довело, що воно є ефективним Альянсом. Існував аргумент, що якщо Україна стане учасницею НАТО, це стровокує Путіна. Але подивіться, що сталося без членства України в НАТО. Тільки членство України в Альянсі є довгостроковим вирішенням цієї проблеми», - переконаний Джонсон.

Він також закликав західних партнерів посилити санкції проти Росії та передати 300 мільярдів доларів заарештованих російських активів на відновлення України.

«Моє запитання до друзів з інших західних країн: чому ми чекаємо? Почніть зараз - і ми врятуємо життя, і ми покладемо край цьому жахливому конфлікту. Ми завжди даємо те, що потрібно, але завжди робимо це на місяці і місяці пізніше», - заявив він.

За словами Джонсона, світ має довести, що цінності демократії та свободи працюють, і для цього потрібно захищати Україну, "допоки останній російський солдат не залишить її територію".

Читайте також: Результат війни Росії проти України матиме визначальне значення для всього світу – Фукуяма

YES — форум, де обговорюється європейське майбутнє України в глобальному контексті. У межах форуму відбувається діалог між лідерами України, ЄС, США та інших частин світу. YES об’єднує лідерів від політики, бізнесу, представників ЗМІ, громадянського суспільства та експертної громади.

Конференція була започаткована у 2004 році, по 2013 рік щорічні зустрічі проводилися у Лівадійському палаці в Ялті. Після окупації Криму Росією щорічні зустрічі YES було перенесено до Києва.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-