Данілов зустрівся із представниками британського парламенту

Данілов зустрівся із представниками британського парламенту

Укрінформ
Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олексій Данілов зустрівся з делегацією Парламенту Великої Британії.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє сайт РНБО.

До складу делегації увійшли член Парламенту від Консервативної партії Роберт Сілі, член Парламенту від Консервативної партії Джек Лопресті та колишній член Палати Лордів Парламенту Великої Британії, лорд Майкл Ешкрофт.

Під час зустрічі сторони обмінялися думками щодо поточної безпекової ситуації у світі та регіоні, обговорили шляхи поглиблення двосторонньої співпраці та посилення підтримки Великою Британією України на її шляху до перемоги над російським агресором.

Читайте також: Глава МЗС Японії відвідав Бучу

Данілов висловив подяку делегації за усебічну допомогу Великої Британії Україні в її боротьбі.

«З перших днів війни Велика Британія є одним з наших ключових партнерів, відбувається постійна комунікація. Так роблять справжні друзі, щира подяка вам за все, що ви робите», - зазначив Данілов.

Він вкотре наголосив на тому, що «ми маємо зробити висновки і після перемоги здійснити докорінну трансформацію країни». За його словами, «світ вже новий і буде змінюватися далі», а російській агресивна війна стосується не лише України та Росії, оскільки «автократичні режими беруть уроки з цієї війни».

Читайте також: Джонсон у Львові вшанував пам‘ять загиблих захисників і героїв Небесної сотні

На переконання Данілова, блокада Росією транспортування українського зерна через Чорне море – це «не лише про використання їжі як зброї, це також спроба силою змінити міжнародні правила навігації та змусити світ рухатись за іншими правилами». Цивілізований світ, за його словами, має відповісти на це належним чином.

Під час зустрічі сторони також приділили окрему увагу двосторонній співпраці у сфері оборонно-промислового комплексу, посиленню санкційного тиску на рф та контролю за санкціями з метою недопущення їх обходу державою-терористом.

Читайте також: Стефанчук побував на аудієнції в імператора Японії

Своєю чергою, Роберт Сілі зазначив, що у британському Парламенті він очолює міжпартійну депутатську групу з підтримки України, що є для нього «привілеєм». Сілі запевнив у непохитності підтримки України Великою Британією та готовності надалі надавати України необхідну військову, економічну та іншу допомогу.

Як повідомляв Укрінформ, колишній прем'єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон приїхав до Львова.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-