Без моралі людство може залишитись рабами «путіних», які вбивають заради капризів – Зеленський

Без моралі людство може залишитись рабами «путіних», які вбивають заради капризів – Зеленський

Укрінформ
Президент України Володимир Зеленський переконаний, що успіх України у війні залежить від того, наскільки світ залишиться морально мобілізованим.

Про це він заявив, виступаючи на щорічному Форумі Ялтинської європейської стратегії, повідомляє Укрінформ.

"Наш успіх, конкретний успіх України, залежить не лише від нас, від українців, а від того, наскільки весь величезний моральний простір світу хоче зберегтися. Наскільки світ залишиться морально мобілізованим. І я в це дуже сильно вірю. І тому we are here", - сказав Президент.

Читайте також: Зеленський на YES: Для багатьох у світі Україна - це особистий моральний вибір

Він нагадав, що 24 лютого, коли почалася ця страшна й зухвала повномасштабна агресія Росії проти України, Путін розраховував, що наша держава залишиться наодинці, "бо хтось із партнерів буде байдужим, хтось злякається, хтось діятиме надто повільно".

І якби було саме так, зазначив Зеленський, то Україна тоді могла б бути окупована, а далі б воєнне безумство Росії обернулося подальшою агресією проти інших сусідніх країн.

Відео: ОПУ

"Війна ширилась би. Але чи була б при цьому мішенню лише територія держав? У цьому весь сенс. Ми захищаємося, зокрема, завдяки тому, що величезний моральний простір світу об’єднався й допомагає боронити Україну. Україну, а отже, відображення власних цінностей. І Путін атакує не лише Україну, а саме цей моральний простір, який врешті здатен притягати до відповідальності будь-яких терористів та вбивць, будь-яких агресорів. Здатен, коли морально мобілізований", - наголосив Зеленський.

За його словами, коли ми говоримо зараз про цю війну, завжди йдеться про мораль. В усього, що звучить про Україну та про цю війну, сказав він, є або моральна основа, або моральний відступ, або взагалі – відсутність моралі, що шокує.

Читайте також: Зеленський анонсував новини у питанні нової зброї для України

"Власне, обираючи між будь-якими варіантами: підтримувати Україну чи замість цього обирати байдужість, діяти спільно або замість цього очікувати всіх необхідних дій виключно від однієї України, наполягати на тому, що Росія повинна відповідати за геноцид – бо це геноцид! – або натякати на те, що головне – скоротити витрати, а проблема геноцидної агресії нібито зникає, якщо на хвилину заплющити очі, – усе це, безумовно, про мораль. І все це – про майбутнє, у якому в людського життя та міжнародних відносин або залишиться моральна основа, або… ні", - підкреслив Президент.

Тоді все людство може залишитися рабами ось таких «путіних», які здатні вбивати заради своїх капризів, додав він.

Глава держави закликав світових лідерів і усі цивілізовані країни щоразу, говорячи про Україну, пам’ятати, про що саме йдеться.

"Людська мораль повинна перемогти в цій війні. І це справа не лише України як держави – це справа України як усіх нас. Усіх – кожного й кожної у світі, хто цінує свободу, хто цінує людське життя, хто вірить, що люди повинні перемагати", - наголосив Зеленський.

Читайте також: Зеленський подякував Сунаку за військову підтримку від Британії

YES — форум, де обговорюється європейське майбутнє України в глобальному контексті. У межах форуму відбувається діалог між лідерами України, ЄС, США та інших частин світу. YES об’єднує лідерів від політики, бізнесу, представників ЗМІ, громадянського суспільства та експертної громади.

Конференція була започаткована у 2004 році, по 2013 рік щорічні зустрічі проводилися у Лівадійському палаці в Ялті. Після окупації Криму Росією щорічні зустрічі YES було перенесено до Києва.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-