Зеленський на YES: Для багатьох у світі Україна - це особистий моральний вибір

Зеленський на YES: Для багатьох у світі Україна - це особистий моральний вибір

Фото, відео
Укрінформ
Президент Володимир Зеленський заявив, що для багатьох людей у світі Україна зараз - не просто держава в Європі, яка захищається від російської агресії, а й особистий моральний вибір.

Про це він сказав під час виступу на щорічному форумі Ялтинської європейської стратегії, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Майбутнє сьогодні вирішується в Україні. Але коли ми говоримо зараз "в Україні", чи тільки державу Україна ми маємо на увазі? Війна проти України - це війна проти моралі. І захист України - це перш за все захист моралі... Для багатьох у світі Україна - не просто держава в Європі, яка захищається від російської агресії. Для багатьох у світі Україна зараз - особистий моральний вибір. Вибір того, що для них цінно насправді. Вибір того, у що хочеться вірити. Вибір того, що ставиш своїм найвищим і справжнім пріоритетом", - наголосив Президент.

За його словами, Україна зараз символізує стандарт свободи, у якому люди з різних країн упізнають власні стандарти, своє ставлення до життя та до цінності життя - гідного, захищеного життя, життя, в якому люди мають значення.

"Тобто коли зараз ідеться про Україну, насправді говориться про величезний моральний простір, і він значно ширший, ніж тільки територія України", - зауважив Зеленський.

Він підкреслив, що Україна - це простір від окопів на Сході до дискусій у провідних політичних кабінетах світу "та й просто навіть між приятелями, якщо вони говорять про якісь фундаментальні речі".

Читайте також: На парламентському саміті G7 ухвалили декларацію з важливими для України пунктами

"Це простір, який починається на позиціях наших зенітників в Одеській області, які захищають порти від російських ракет, іранських «шахедів», до позицій представників держав у міжнародних організаціях, які повинні захищати міжнародне право й такі речі, як, зокрема, глобальна продовольча безпека. Це простір між нашим українським народом, який захищає державу й життя, і тими у світі, хто посилює нас своєю зброєю, своїми санкціями проти Росії, своїм лідерством, яке консолідує інших", - зазначив глава держави.

За його словами, це простір, початок якого – за кермом евакуаційних машин українських бойових медиків, які вивозять поранених воїнів із поля бою, і який закінчується екранами гаджетів у руках людей, які бачать щось про Україну й у цей момент обирають, яке інтерв’ю додивитися, який твіт лайкнути, якою новиною поділитися, який донат зробити.

"Це все – величезний простір постійного щоденного морального вибору багатьох людей у багатьох країнах. І саме в цьому широкому просторі народжується майбутнє", - наголосив Президент.

YES — форум, де обговорюється європейське майбутнє України в глобальному контексті. У межах форуму відбувається діалог між лідерами України, ЄС, США та інших частин світу. YES об’єднує лідерів від політики, бізнесу, представників ЗМІ, громадянського суспільства та експертної громади.

Конференція була започаткована у 2004 році, по 2013 рік щорічні зустрічі проводилися у Лівадійському палаці в Ялті. Після окупації Криму Росією щорічні зустрічі YES було перенесено до Києва.

Фото, відео: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-