Зеленський обговорив із Блінкеном підтримку України, ситуацію на фронті та посилення ППО

Зеленський обговорив із Блінкеном підтримку України, ситуацію на фронті та посилення ППО

Фото
Укрінформ
Президент України Володимир Зеленський провів зустріч із державним секретарем США Ентоні Блінкеном, який перебуває в нашій країні з візитом.

Прло це повідомляє пресслужба Офісу Президента, передає Укрінформ.

Глава держави наголосив, що Ентоні Блінкен відвідує Україну втретє з початку повномасштабного вторгнення Росії. Зеленський назвав цей візит важливим проявом незмінної підтримки нашої країни та її громадян з боку Сполучених Штатів у боротьбі з агресором.

«Це важкий виклик, складний період для нашого суспільства, і я високо ціную візити американських партнерів. Дуже вдячний вам, президенту Байдену та всьому американському народу за підтримку України», – підкреслив Зеленський.

Він докладно поінформував співрозмовника про ситуацію на фронті, а також про нагальні оборонні потреби українських захисників, зокрема в далекобійній зброї, артилерії та бронетехніці.

Читайте також: Кулеба озвучив Блінкену потребу України в системах ППО і детально обговорив надання ATACMS

У цьому зв’язку було відзначено лідерські позиції США у забезпеченні комплексної військової, фінансової та гуманітарної підтримки.

З огляду на продовження ракетного терору з боку Росії було наголошено на необхідності зміцнення спроможностей України у ППО, адже створення надійного повітряного щита є запорукою розвитку економіки та збереження життів українців. 

Глава держави підтвердив запрошення американській стороні взяти участь у Форумі оборонних індустрій, запланованому на осінь поточного року. 

«Я надзвичайно вдячний за те, що США є лідером в оборонних питаннях, забезпечують консолідовану міжнародну підтримку в наданні необхідної зброї. Український народ, Збройні Сили повністю це розуміють і щиро вдячні за це», – констатував він.

Читайте також: Україна категорично проти будь-яких подальших обмежень на експорт зерна - Зеленський

Зеленський зазначив, що для України є важливою допомога Сполучених Штатів в енергетичному секторі, особливо напередодні зимового періоду.  

Під час зустрічі було детально обговорено подальші шляхи реалізації Української формули миру.

Президент висловив подяку за роль США в ухваленні декларації «Групи семи» про підтримку України та відзначив початок переговорів зі Сполученими Штатами щодо підготовки проекту відповідного двостороннього договору.  

Було приділено увагу питанням підготовки до ключових міжнародних заходів, а також відзначено важливість третього Саміту перших леді та джентльменів у Києві.

Фото: Офіс Президента

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-