В ОП провели зустріч із парламентаріями Канади

В ОП провели зустріч із парламентаріями Канади

Фото
Укрінформ
Заступник керівника Офісу Президента Андрій Сибіга обговорив з представниками парламенту Канади ситуацію на фронті, питання навчання українських військових та функціонування «зернового коридору».

Участь у зустрічі взяли заступник голови Постійного комітету з питань національної безпеки Палати громад парламенту Канади Джеймс Безан і член цього комітету Пет Келлі, які перебувають з візитом в Україні, повідомляє Укрінформ із посиланням на пресслужбу ОП.

Сибіга високо відзначив наявну в канадському парламенті підтримку України та висловив окрему подяку Прем’єр-міністру Канади та всьому канадському народові за всебічну допомогу українському народу, особливо оборонну й фінансову, у боротьбі з російськими загарбниками.

Заступник керівника ОП поінформував співрозмовників про ситуацію на фронті й наголосив на пріоритетності питань подальшого посилення системи української ППО перед зимовим періодом, зокрема для захисту енергетичної інфраструктури, а також нарощування темпів та обсягів постачання Україні інших видів озброєння.

Читайте також: Україна почала переговори з Канадою щодо документа про безпекові гарантії – Зеленський

Було також відзначено надзвичайну важливість активної участі Канади в підготовці українських військових і висловлено сподівання, що невдовзі канадська сторона також долучиться до тренувань українських пілотів.

Окремо сторони обговорили питання продовольчої безпеки й важливості забезпечення ефективного функціонування «зернового коридору» в цьому контексті.

Зі свого боку канадські парламентарії, як зауважили в ОП, запевнили в подальшій непохитній підтримці України як з боку керівної коаліції, так і з боку опозиційних сил Канади.

Як повідомляв Укрінформ, Україна та Канада розпочали переговори щодо двостороннього документа про безпекові гарантії.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-