Україні треба постійно доводити партнерам свою цінність для них – посол Британії

Україні треба постійно доводити партнерам свою цінність для них – посол Британії

Укрінформ
Україні треба постійно доводити, що вона цінний партнер для величезного розмаїття країн, які надають військову та фінансову підтримку.

Про це заявила посол Великої Британії Мелінда Сіммонс в інтерв’ю BBC, передає Укрінформ.

Вона зауважила, що, на її думку, українцям не варто сприймати Захід як єдиний організм, ефективніше говорити про групи країн – G7, НАТО тощо.

«І одна з речей, яку доводиться робити Україні, – це знову і знову доводити, що вона – цінний партнер для величезного розмаїття країн, які надають підтримку: військову, фінансову тощо. Адже ці країни підключаються і надають таку підтримку вперше в історії. Українцям важко зрозуміти, чому Україні треба постійно показувати світові, що саме це і треба робити», - сказала Сіммонс.

За її словами, на рівні емоцій вона може зрозуміти українців, але на ситуацію треба дивитися очима тих іноземних урядів, які надають Україні гроші чи військове обладнання і звітують за це перед своїми громадянами.

Читайте також: Кулеба і Столтенберг обговорили подальші кроки на шляху України в НАТО

«І там немає місця для емоційних розмов. Це має бути стратегічна, чітка, конкретна розмова. І в ній має йтися не лише про боротьбу, але й про відданість України своїм інституціям, справедливості, прозорості. Як би важко не було це чути», - зазначила посол Британії.

Читайте також: Вибачте, у нас війна: Кулеба про «недостатню вдячність» України за військову допомогу

Як повідомлялося, Міністерство у справах вирівнювання, житлового будівництва та громад Великої Британії у День Незалежності України оголосило про новий пакет підтримки українських біженців вартістю 11,5 мільйона фунтів стерлінгів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-