Стефанчук зустрівся з послами країн G7 - обговорили судову та антикорупційну реформи

Стефанчук зустрівся з послами країн G7 - обговорили судову та антикорупційну реформи

Укрінформ
Посли країн «Групи семи» провели зустріч з Головою Верховної Ради Русланом Стефанчуком, на якій обговорили роботу парламенту над судовою та антикорупційною реформами.

Як передає Укрінформ, про це повідомили посли G7 у соцмережі X (колишній Твіттер).

"На зустрічі з Русланом Стефанчуком посли «Групи семи» обговорили роботу Верховної Ради над судовою та антикорупційною реформами", - йдеться у дописі.

"Ми також підтвердили важливість своєчасного відновлення системи декларування активів задля забезпечення максимальної прозорості, нового визначення "політично значущих осіб", зміцнення антикорупційних установ, таких як Спеціалізована антикорупційна прокуратура й НАБУ, та покращення корпоративного управління державними підприємствами відповідно до вказівок ОЕСР", – зазначили посли.

Читайте також: Зеленський запропонує Раді прирівняти корупцію до державної зради

Як повідомлялося, ВР на початку повномасштабної війни призупинила процес обов'язкового декларування майна чиновниками, дозволивши подати дані про свої статки вже після скасування воєнного стану. При цьому НАЗК залишило можливість для добровільного подання декларації.

Наприкінці липня 2023 року Верховна Рада ухвалила в першому читанні законопроєкт №9534 про відновлення електронного декларування під час воєнного стану.

Фото: Х / Руслан Стефанчук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-