Шмигаль зустрівся з прем’єром Норвегії - подякував за збройну та фінансову підтримку

Шмигаль зустрівся з прем’єром Норвегії - подякував за збройну та фінансову підтримку

Фото
Укрінформ
Прем'єр-міністр Денис Шмигаль під час зустрічі з главою уряду Норвегії Йонасом Гаром Стере наголосив, що Україна вдячна за непорушну збройну, фінансову та санкційну підтримку.

Як передає Укрінформ, про це повідомив у Телеграмі глава уряду.

«Подякував за непорушну підтримку України: збройну, фінансову, санкційну. Зокрема за п'ятирічну програму військової та гуманітарної допомоги на суму близько 7 млрд євро. Особлива вдячність за щойно анонсовані ракети до ЗРК IRIS-T, можливість отримати додаткові літаки F-16, кошти для закупівлі газу до зими, ресурси для гуманітарного сектору», - написав Шмигаль.

За його словами, наша держава цінує внесок Норвегії в захист українського неба від російських атак. Це те, чого найбільше потребують українці.

На зустрічі прем’єр-міністри також торкнулися питання продовольчої безпеки та функціонування зернового коридору. Обговорили участь Норвегії у відбудові та програмах підтримки малого й середнього бізнесу.

«Йонас Гар Стере відзначив, що Норвегія й надалі допомагатиме Україні в енергетиці, в гуманітарному розмінуванні, долучиться до відновлення. Норвегія підтримує санкції ЄС проти Росії та Формулу миру Президента Володимира Зеленського», - додав Шмигаль.

Читайте також: Норвегія передасть Україні систему IRIS-T та прискорить виробництво NASAMS – прем’єр

Як повідомляв Укрінформ, Прем’єр-міністр Норвегії Йонас Гар Стере 24 серпня під час спільної з Президентом Володимиром Зеленським пресконференції у Києві заявив, що ця країна виділить два винищувачі F-16 для навчання українських пілотів і розгляне можливість надання додаткових літаків. Також Норвегія планує прискорити виробництво зенітних ракетних комплексів середньої дальності NASAMS і буде переконувати партнерів передати наявні в них системи Україні.

Фото: Фейсбук/Денис Шмигаль

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-