Угорщина продовжить надавати гуманітарну та освітню допомогу Україні - президентка

Угорщина продовжить надавати гуманітарну та освітню допомогу Україні - президентка

Укрінформ
Президентка Угорщини Каталін Новак заявила, що Будапешт відданий принципам забезпечення миру, і пообіцяла продовження гуманітарної та освітньої допомоги Україні.

Про це Новак сказала під час виступу на третьому Міжнародному саміті Кримської платформи, повідомляє Укрінформ. 

Президентка Угорщини зазначила, що як головнокомандувач збройних сил розуміє, що зараз переживає Україна, і заявила, що війна розпочалася з Криму і має закінчитися тим, що Крим повернеться. 

«Пане президенте, я нічого не хотіла б більше, аніж завершення кровопролиття та війни, щоб мир знову запанував у нашому регіоні. Скільки б часу не пішло на те, щоб повернутися до миру, Угорщина буде надавати гуманітарну та освітню допомогу, а також підтримувати навчальні об’єкти в Україні, щоб дотриматися всіх міжнародних зобов’язань. Будапешт повністю відданий принципам забезпечення миру, і таким чином Будапешт як столиця завжди буде слідувати цим домовленостям», - сказала Новак. 

Вона додала, що в рамках цієї місії після Києва відвідає Рим і Ватикан.

Читайте також: Клімкін: Угорщина – не ворог України, а складний сусід

«Я маю заплановану зустріч із Папою і обов’язково донесу ці посили і Його Святості. Тому я дуже чекаю, що ми з вами зможемо досягти справедливого і довготривалого миру», - зазначила президентка Угорщини. 

Як повідомлялося, у Києві проходить третій Міжнародний саміт Кримської платформи, присвячений баченню України щодо майбутнього тимчасово окупованого Криму і питанням безпеки у Чорноморському регіоні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-