Посадовці, які не розуміють принципів політики Героїв, мають бути замінені - Зеленський

Посадовці, які не розуміють принципів політики Героїв, мають бути замінені - Зеленський

Відео
Укрінформ
До свята Покрови, Дня захисників і захисниць України, мають бути представлені перші вагомі результати реалізації політики Героїв щодо українських воїнів.

Про це заявив Президент України Володимир Зеленський у своєму відеозверненні до учасників VІ Міжнародного ветеранського форуму "Україна. Захисники. Майбутнє", організованого Міністерством у справах ветеранів України, передає Укрінформ.

"Цьогоріч ми заснували в Україні нову політику героїв, політику шани та створення можливостей для усіх наших воїнів і ветеранів, завдяки яким Україна жива. Щоб реалізувати таку політику, потрібні рішення. Ми усі усвідомлюємо, який обсяг цих рішень і яка відповідальність за реалізацію... Попереду свято Покрови, День захисників і захисниць України. Саме у цей день маємо побачити і оцінити перший вагомий результат впровадження політики героїв і вирішення проблем ветеранів. Я впевнений, що результат буде. Має бути", - наголосив Президент.

За його словами, на ветеранському форумі урядовці представлять пакет тих рішень, які є першочерговими, щоб наші ветерани могли гідно інтегруватись у соціальне життя після повернення з війни.

Він підкреслив, що головними принципами в основі політики героїв є збереження доль українських воїнів, надання максимальних можливостей для їх відновлення і розвитку.

"Жодних втрачених доль! Жодних втрачених поколінь! Жодних втрачених можливостей! І звичайно, не втратити час. Час життя. Це головні принципи в основі політики героїв. Усе в ній, від вшанування подвигу українців до нових освітніх можливостей для ветеранів, від якості роботи ВЛК і реабілітації до економічних можливостей, бізнесових, юридичних можливостей, житла для ветеранів, – усе в політиці героїв має бути таким, щоб допомагати людям жити", - підкреслив Зеленський.

Він наголосив, що будь-який посадовець, який цього не розуміє, буде замінений.

За словами Президента, політика героїв передбачає також, що будь-яка нормативна регуляція, яка затягує час, повинна бути спрощена, і усе в нашій державі так чи інакше має стати помічником ветерана, як на сьогодні є помічником воїна.

Читайте також: В Україні створять умови для адаптації, реабілітації та самореалізації захисників – Шмигаль

Зеленський також наголосив на важливості, аби усі дієві ініціативи держави та громадськості, бізнесу, ініціативи самих ветеранів, які спрямовані на більшу якість української політики героїв, на інтеграцію та допомогу ветеранам, були обов'язково реалізовані.

За його словами, дуже важливо і символічно, що ветеранський форум проходить напередодні свята Української Незалежності, адже незалежності не було б, якби не наші воїни, усі наші солдати і матроси, сержанти і старшини, офіцери і генерали, які на війні. "Вони - в основі української незалежності. І це перший пріоритет державної політики - дати нашим воїнам усе, що необхідно, аби боротись, аби перемогти", - наголосив Президент.

Читайте також: Спрощення процедури отримання статусу УБД: Стефанчук анонсував розгляд двох законопроектів

Він висловив жаль, що у цій страшній війні Україна втратила тисячі найбільш відданих, тисячі найбільш сміливих і небайдужих, тих, хто став на захист України у 2014 році, тих, хто став на захист держави після 24 лютого. Присутні на форумі вшанували хвилиною мовчання пам'ять усіх воїнів, які віддали життя заради незалежності України.

Як повідомляв Укрінформ, наприкінці червня Президент Володимир Зеленський анонсував запровадження політики Героїв в Україні, яка буде спрямована на забезпечення потреб учасників бойових дій і ветеранів війни.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-