Спрощення процедури отримання статусу УБД: Стефанчук анонсував розгляд двох законопроектів

Спрощення процедури отримання статусу УБД: Стефанчук анонсував розгляд двох законопроектів

Укрінформ
Верховна Рада на найближчому засіданні розгляне два законопроєкти щодо спрощення процедури отримання статусу учасника бойових дій (УБД).

Про це Голова ВР Руслан Стефанчук повідомив під час VІ Міжнародного ветеранського форуму "Україна. Захисники. Майбутнє", передає кореспондент Укрінформу.

Він наголосив, що Україна вже зараз має готуватися до повоєнного періоду. "Кожен ветеран має чітко знати, що він матиме не тільки гідні пільги або гарантії від держави, а насамперед, отримає належний механізм переходу від військової служби до цивільного життя", – підкреслив спікер українського парламенту.

Стефанчук зауважив, що для досягнення цієї мети необхідно буде докласти зусиль не лише державі, а й громадськості, бізнесу, безпосередньо ветеранам. На його переконання, саме від ініціативи ветеранів, здатності доносити інформацію про свої проблеми та брати найактивнішу участь у їх вирішенні залежатиме втілення успішної ветеранської політики на рівні держави.

Водночас Стефанчук підкреслив, що Україна має продемонструвати підтримку цим ініціативам. У цьому контексті він зазначив, що Верховна Рада вже ухвалила низку законодавчих актів, спрямованих на підтримку ветеранів, а також продовжує роботу в цьому напрямі.

Читайте також: В Україні створять умови для адаптації, реабілітації та самореалізації захисників – Шмигаль

"Найближчим часом ми плануємо розглянути законопроєкт, який серед іншого передбачає надання неоплачуваної відпустки тривалістю до 60 календарних днів працівникам, які приступають до роботи після звільнення з військової служби. І буквально вчора було зареєстровано два законопроєкти, які ми розглянемо на найближчому засіданні Верховної Ради, які спрямовані на спрощення процедури отримання статусу учасника бойових дій, запровадження єдиного державного реєстру військовослужбовців, а також окремого статусу захисників і захисниць України", – додав Голова ВР.

Спікер українського парламенту уточнив, що ці проєкти розробила робоча група, до якої входять представники всіх депутатських фракцій і груп.

Як повідомляв Укрінформ, у січні 2023 року Верховна Рада внесла зміни до деяких законодавчих актів щодо визнання учасниками бойових дій осіб, які брали безпосередню участь в обороні України у зв’язку зі збройною агресією Російської Федерації.

Фото: Руслан Стефанчук, Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-