ОП: Греція стала 24 країною, яка офіційно підтримала членство України в НАТО

ОП: Греція стала 24 країною, яка офіційно підтримала членство України в НАТО

Укрінформ
Декларація між Україною та Грецією щодо підтримки української євроатлантичної євроінтеграції стала 24-им таким документом з країнами-членами Альянсу.

Про це зазначив заступник керівника Офісу Президента Ігор Жовква у Фейсбуці, повідомляє Укрінформ.

"Греція стала 24 країною-членом Альянсу, з якими ми вже формалізували підтримку членства України. Лишається лише чверть від загальної кількості членів – 8 країн, з якими ми ще не уклади подібні декларації. При цьому більшість з цих країн вже висловили нам підтримку, залишилося це лише викласти на папері", - проінформував Жовква.

Читайте також: Зеленський зустрівся з президенткою Греції

Він нагадав, що декларацію підписано в рамках візиту Президента Володимира Зеленського в Афіни, а сам документ передбачає, що Грецька Республіка підтримує набуття Україною членства в НАТО

Заступник очільника ОП додав, що нещодавно Греція також приєдналася до Спільної декларації G7 про підтримку України, зауваживши, що загалом вже 25 країн підтвердили готовність надати Україні гарантії безпеки, з кількома з них уже розпочато переговори про двосторонні угоди.

"Маємо якнайшвидше вийти на фінішну пряму до членства в Альянсі. Від саміту НАТО у Вільнюсі до ювілейного Саміту Альянсу у Вашингтоні, під час якого ми розраховуємо отримати офіційне запрошення, лишається не так багато часу", - підкреслив Жовква.

Читайте також: Зеленський: Греція долучиться до країн, які тренуватимуть українських пілотів на F-16

Як повідомлялося, у понеділок ввечері Президент Володимир Зеленський у понеділок ввечері прибув із візитом до Греції. Раніше він відвідав Данію, Нідерланди і Швецію.

У Греції глава Української держави та грецький Прем'єр-міністр Кіріакос Міцотакіс підписали спільну декларацію на підтримку євроатлантичної інтеграції України.

Фото: Ігор Жовква, ФБ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-