США закликали своїх громадян негайно виїхати з Білорусі

США закликали своїх громадян негайно виїхати з Білорусі

Укрінформ
Посольство США у Білорусі сьогодні опублікувало попередження для американців у зв’язку з закриттям двох з шести пунктів пропуску на білорусько-литовському кордоні.

Як передає Укрінформ, про це повідомляється на сайті посольства.

"Не подорожуйте до Білорусі через постійне сприяння білоруською владою неспровокованому нападу Росії на Україну, нарощування російських військових сил у Білорусі, свавільне застосування місцевого законодавства, потенційні громадянські заворушення, ризик затримання та обмежені можливості посольства та здатність допомагати громадянам США, які мешкають або подорожують до Білорусі. Громадяни США у Білорусі повинні негайно виїхати",- йдеться у повідомленні.

Громадянам США радять розглянути можливість виїзду через інші пункти перетину кордону з Литвою та Латвією або літаком. "Громадянам США заборонено в'їжджати до Польщі суходолом з Білорусі", – йдеться у повідомленні.

Читайте також: Польща може повністю закрити кордон із Білоруссю через «вагнерівців»

Причиною цього стало те, що уряд Литви 18 серпня закрив два пункти пропуску на кордоні з Білоруссю. Уряди Польщі, Литви та Латвії заявили про можливе подальше закриття пунктів пропуску на кордоні з Білоруссю.

Як повідомлялося, на початку серпня влада Литви оголосила про закриття двох з шести пунктів пропуску на кордоні з Білоруссю найближчим часом.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-