Перемога України допоможе врегулювати конфлікт у Придністров'ї - Санду

Перемога України допоможе врегулювати конфлікт у Придністров'ї - Санду

Укрінформ
Молдовська влада хоче, аби придністровський конфлікт був врегульований лише мирним шляхом, при перемозі України у війні, розв'язаній Росією, може з'явитися геополітична можливість для досягнення цієї мети.

Як передає Укрінформ, про це заявила президентка Молдови Мая Санду, повідомляє RadioMoldova.

«Ми живемо у мирі завдяки українській армії. І ми теж за цей час зробили все, щоб не допустити втягування нашої країни у війну, щоб зберегти порядок і мир у нашому суспільстві, щоб боротися з брехнею. Ми зацікавлені у врегулюванні придністровського конфлікту, і я ще раз повторюю, що рішення, які ми бачимо, лише мирні, і, можливо, коли Україна переможе у цій війні та поверне свої території, з'явиться геополітична можливість, яка дозволить нам врегулювати конфлікт мирним шляхом», - сказала Санду на з'їзді діаспори у Кишиневі.

Водночас вона наголосила, що придністровська проблема вирішуватиметься поступово, «бо все досить складно».

Читайте також: Молдова допомагатиме з транзитом українського зерна - Санду

За її словами, процес реінтеграції має відбуватися таким чином, щоб «він не призвів до подальшого послаблення молдовської держави та демократичних процесів».

Як повідомляв Укрінформ, голова парламенту Молдови Ігор Гросу заявив, що у Придністров'ї особи у статусі дипломатів РФ займаються не лише дипломатичною діяльністю.

Фото: Мая Санду, Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-