Посол України у Німеччині сподівається на швидке рішення щодо Taurus

Посол України у Німеччині сподівається на швидке рішення щодо Taurus

Укрінформ
Посол України в ФРН Олексій Макеєв сподівається на швидке і позитивне рішення щодо передачі Україні німецьких крилатих ракет Taurus.

Про це, як повідомляє Укрінформ з посиланням на агентство dpa, він заявив у п’ятницю в Дрездені після зустрічі з прем’єр-міністром землі Саксонія Міхаелем Кречмером.

«Мені приємно, що підтримка в цьому питанні зростає. Я хотів би, щоб дискусія не тривала так довго, як вся дискусія про (танки – ред.) Leopard», — сказав він.

Дипломат, за його словами, також не хотів би, щоби питання поставки зброї викликали конфлікти між партіями та виборцями в Німеччині.

«Але зброя потрібна нам, щоб мати можливість захистити себе у цій війні та виграти її», - сказав посол, додавши, що перемога України відповідає інтересам Німеччини та Європи.

Макеєв зазначив: «Кожна допомога має значення, кожна підтримка України має значення. Автобус, танк, зенітна установка. Усі українці беруть участь у боротьбі за свободу. Немає в Україні сім’ї, яку б не зачепила ця війна». Він висловив вдячність за солідарність німців і сподівання, що ця солідарність не зменшиться.

Глава уряду Саксонії назвав війну проти України «жахливим злочином».

«Солідарність тут, у Саксонії, у Німеччині з людьми в Україні, з цією країною, з цією боротьбою за свободу є непорушною», – запевнив прем’єр.

Слід зауважити, що Кречмер, який є членом Християнсько-демократичного союзу (ХДС) і відомий своїм дружнім ставленням до Росії (зокрема, він постійно їздив на конференції в Санкт-Петербург, виступав за збереження імпорту газу та критикував санкції – ред) раніше чітко заявляв, що він проти доставки крилатих ракет Taurus, мотивуючи це тим, що німці не хочуть, щоби «німецькі ракети могли вразити Росію». За це політика жорстко розкритикували його ж однопартійці. Але, під час зустрічі з українським послом Кречмер заявив, що в демократичній країні важливо відкрито висловлювати свою думку, та запевнив Макеєва: «Ми на вашому боці».

Читайте також: Лінднер не виключає, що ЗСУ можуть отримати ракети Taurus в рамках нинішнього наступу

На території німецького Червоного Хреста Кречмер передав Макеєву пожертву – міський автобус для Миколаєва, який сильно постраждав від російсько-загарбницької війни. Автобус, наповнений консервованими продуктами, закуплений асоціацією «Надія для України». Земля Саксонія взяла на себе витрати.

Як відомо, Україна вже кілька місяців просить Берлін поставити німецькі крилаті ракети Taurus для захисту від Росії. Втім, уряд ФРН поки реагує лише заявами, що перевіряє всі можливості.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-