Держдеп назвав продуктивними переговори в Саудівській Аравії

Держдеп назвав продуктивними переговори в Саудівській Аравії

Укрінформ
Адміністрація США позитивно оцінила міжнародну зустріч у Джидді щодо реалізації української Формули миру, назвавши переговори продуктивними.

Таку позицію висловив на брифінгу у Вашингтоні речник Держдепартаменту США Метью Міллер, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Ми відчули продуктивні переговори», - сказав офіційний представник зовнішньополітичного відомства.

Він поінформував, що з американського боку в них взяли участь радник президента США з питань нацбезпеки Джейк Салліван і в.о. першого заступника держсекретаря Вікторія Нуланд.

«Ми вважаємо продуктивним те, що низка країн змогли почути безпосередньо від України як щодо насильства, яке чинила Росія проти них, так і щодо їхнього бачення справедливого й тривалого миру, який збереже їхню територіальну цілісність і суверенітет», - зауважив Міллер.

Читайте також: Фінальний саміт щодо української Формули миру має зафіксувати завершення війни – Єрмак

Окремо він позитивно відзначив участь у зустрічі китайської сторони. «Ми давно говорили, що було б продуктивно, якби Китай відігравав певну роль у припиненні війни в Україні, якби він прагнув відіграти роль, яка поважала б територіальну цілісність і суверенітет України», - підкреслив представник Держдепу.

Як повідомляв Укрінформ, 5-6 серпня в Джидді (Саудівська Аравія) відбулася зустріч щодо реалізації української Формули миру, в якій взяли участь близько 40 держав.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-