Росія має деокупувати частини територій Грузії та України – МЗС

Росія має деокупувати частини територій Грузії та України – МЗС

Заява
Укрінформ
Росія має деокупувати частини територій Грузії та України, а російські воєнні злочинці понести найсуворішу відповідальність.

Про це йдеться у заяві Міністерства закордонних справ до 15-ї річниці збройної агресії РФ проти Грузії, передає Укрінформ.

У зовнішньополітичному відомстві акцентували, що Україна підтримує суверенітет і територіальну цілісність Грузії в межах її міжнародно визнаних кордонів. Водночас у заяві зазначається, що незаконна спроба силової зміни кордонів суверенної держави з боку Кремля не отримала належної реакції світової спільноти.

Читайте також: Генсек Ради Європи висловила підтримку суверенітету Грузії у 15 річницю вторгнення РФ

У МЗС констатували, що після окупації частини території Грузії Росія продовжила свою загарбницьку політику та, окупувавши Кримський півострів та частини Донецької і Луганської областей у 2014 році, 24 лютого 2022 року розпочала повномасштабну збройну агресію проти України.

«Переконані, що зупинити агресивну політику РФ можливо завдяки спільним зусиллям міжнародної спільноти, чіткому дотриманню санкційних режимів проти Росії та всебічній підтримці країн, проти яких Кремль здійснює агресію. Росія має деокупувати частини територій Грузії та України, а російські воєнні злочинці понести найсуворішу відповідальність», - наголошується в заяві.

Росія розпочала збройну агресію у ніч із 7 на 8 серпня та вторглася на суверенну територію Грузії через кордони із грузинськими регіонами Абхазією та Південною Осетією.

Європейський суд з прав людини визнав численні випадки порушення Росією Європейської конвенції з прав людини на території Грузії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-