У Раді зареєстрували законопроєкт для боротьби із «гонщикам» в містах

У Раді зареєстрували законопроєкт для боротьби із «гонщикам» в містах

Укрінформ
У Верховній Раді зареєстрували законопроєкт, який встановлює адміністративну відповідальність за експлуатацію транспортних засобів із перевищенням допустимого рівня шуму.

Як передає Укрінформ, про це голова парламентської фракції "Слуга народу" Давид Арахамія повідомляє у Телеграмі.

«Багато людей бачили розслідування Михайла Ткача про те, як у Києві під час війни ганяють на тюнінгованих машинах. Ще більше людей здригаються кожен раз, коли чують звук роботи прямоточних глушників. І це не лише військові», - зазначив Арахамія.

За його словами, «гонщикам» заборонено ганяти в містах під час воєнного стану. Але вони це продовжують робити, «не розуміючи, що часи змінилися, сьогодні крутий той, хто носить форму, а не той, хто газує на світлофорах. І що гучні звуки травмують людей, які чули війну».

«Тому ми з колегами зареєстрували законопроект, який встановлює адміністративну відповідальність за експлуатацію транспортних засобів із перевищенням допустимого рівня шуму. За це буде штраф 17 000 грн., за повторне – 34 000 з позбавлення прав до 6 місяців», - наголосив Арахамія.

Читайте також: Раді пропонують ухвалити закон, який мінімізує потенційний вплив олігархів на партії

Він зауважив, що хоче наперед заспокоїти спортивну спільноту автогонщиків. 

«Автомобілі з перевищенням допустимого рівня шуму будуть заборонені лише в населених пунктах. За межами, як і раніше, зможете тренуватися і проводити змагання», - підкреслив Арахамія.

Як повідомляв Укрінформ, раніше Арахамія заявив, що народні депутати від «Слуги народу», які не голосуватимуть за важливі закони та пропускатимуть засідання Верховної Ради, будуть виключені з фракції.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-