Формула миру: у Саудівській Аравії стартує зустріч щодо України

Формула миру: у Саудівській Аравії стартує зустріч щодо України

Укрінформ
У суботу, 5 серпня, розпочинається друга зустріч на рівні радників з національної безпеки та політичних директорів щодо ключових принципів миру на основі Формули миру Президента України Володимира Зеленського у Джидді, Саудівська Аравія.

Про це повідомляє Укрінформ.

За словами заступника керівника Офісу Президента України Ігоря Жовкви, на саміті в Джидді (Саудівська Аравія), в якому візьмуть участь представники понад 40 держав, буде розподілена відповідальність між країнами щодо співорганізації чи співлідерства у тому чи іншому пункті української Формули миру.

Керівник ОПУ Андрій Єрмак заявляв, що стратегія України щодо імплементації Формули миру Володимира Зеленського має три рівні. Перший – це зустрічі з послами, акредитованими в Україні, для докладного розгляду кожного з пунктів Формули миру. Другий – переговори в Саудівській Аравії на рівні радників з нацбезпеки та політичних радників «з метою пошуку оптимальних формулювань та механізмів імплементації українського мирного плану». Третій - установчий Глобальний саміт миру з лідерами держав, на якому відбудеться імплементація Формули.

Читайте також: Країни-учасниці зустрічі у Джидді розподілять між собою пункти Формули миру – ОП

Сполучені Штати сприймають заплановані переговори в Саудівській Аравії щодо Формули миру в Україні як початок процесу, оскільки для встановлення справжнього миру потрібна готовність передусім Росії бути частиною мирної дипломатії.

Зустріч триватиме до 6 серпня.

Читайте також: Кулеба: Українська Формула миру – це, по суті, введений в дію Статут ООН

Як повідомляв Укрінформ, у Формулі миру Зеленського, зокрема, йдеться про забезпечення радіаційної, ядерної, продовольчої, енергетичної безпеки, звільнення всіх полонених і депортованих, виконання Статуту ООН і відновлення територіальної цілісності України та світового порядку, виведення російських військ і припинення бойових дій, повернення справедливості, протидію екоциду, недопущення ескалації, фіксацію закінчення війни.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-