Країни-учасниці зустрічі у Джидді розподілять між собою пункти Формули миру – ОП

Країни-учасниці зустрічі у Джидді розподілять між собою пункти Формули миру – ОП

Укрінформ
На саміті в Джидді (Саудівська Аравія), в якому візьмуть участь представники понад 40 держав, буде розподілена відповідальність між країнами щодо співорганізації чи співлідерства у тому чи іншому пункті української формули миру.

Про це в інтерв’ю "Радіо Свобода" повідомив заступник керівника Офісу президента України Ігор Жовква, передає Укрінформ.

«Є абсолютно припустимим, що країни Глобального Півдня не будуть брати участь в організації всіх 10 принципів української формули миру. Це абсолютно нормально. Тому одним із завдань саміту в Джидді буде розподіл відповідальності між країнами щодо співорганізації чи співлідерства у тому, чи іншому пункті. Якщо Китай говорить про ядерну безпеку, то Китай абсолютно, наприклад, може бути співлідером у пункті №1 про ядерну безпеку. А якщо Бразилія переймається екологічними питаннями, вона спокійно може бути співлідером, співорганізатором у пункті №8. І це нормальна практика. Ми розуміємо різність позицій кожної країни», – сказав він.

Читайте також: Зеленський: Справедливе завершення російської агресії дасть користь усім у світі

Жовква наголосив, що жоден із лідерів не висловив заперечень щодо необхідності української формули миру.

«І, зверніть увагу, що зараз все менше і менше лунає так званих альтернативних пропозицій, думок щодо миру. Тому що українська сторона, продовжуючи роботу над цією формулою миру, враховує раціональні побажання наших партнерів», – додав заступник голови ОП.

Читайте також: Китай долучиться до обговорення української Формули миру - WSJ

Як повідомляв Укрінформ, друга зустріч на рівні радників з національної безпеки та політичних директорів щодо ключових принципів миру на основі Формули миру Президента України Володимира Зеленського відбудеться 5-6 серпня у Джидді, Саудівська Аравія.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-