Нам по цимбалах, з якої угоди виходила Росія: Данілов заявляє, що Україна постачатиме зерно світу

Нам по цимбалах, з якої угоди виходила Росія: Данілов заявляє, що Україна постачатиме зерно світу

Укрінформ
Ми будемо рухати кораблі із зерном туди, куди вважаємо за необхідне, і ні в кого питати дозволу не збираємося.

У цьому запевнив в ексклюзивному інтерв'ю Українському радіо секретар Ради національної безпеки і оборони України Олексій Данілов, передає Укрінформ.

Він відзначив, що в порядку денному засідання Ставки Верховного головнокомандувача було і питання зерна.

"Воно перебуває у нас на контролі. Ми не збираємося зупинятися. У нас із Росією не було жодної угоди. У нас були домовленості з ООН, яка безпосередньо згідно зі своїм статутом відповідає за певні процеси і має їх забезпечувати. У нас була домовленість із Туреччиною, яка має спільний вихід із нами у Чорному морі. Має Босфор, через який проходять ці кораблі (із зерном – ред.). В нас були такі домовленості. Звідки виходила Росія – нам по цимбалах, ми з ними жодних відносин із цього приводу не мали. Ми будемо робити те, що вважаємо за необхідне. Ми будемо рухати ці кораблі із зерном туди, куди вважаємо за необхідне. І ні в кого питати дозволу не збираємося", – наголосив Данілов.

За його словами, те, що Росія терорист і вона тероризує нашу країну і увесь світ – то це більше питання до світу.

"До якої межі вони терпітимуть ті витребеньки, які робить РФ, чи то залітаючи на територію країни НАТО Польщі своїми гелікоптерами спільно з білорусами, чи атакуючи порти Ізмаїла, розташовані фактично на кордоні Румунії? Коли у країн НАТО урветься терпець – нам складно сказати. Але ми точно робитимемо все від нас залежне, щоби наша їжа була доступна у світі", - підкреслив секретар РНБО.

Читайте також: Президент: Український експорт - ключовий чинник стабільності продовольчих ринків

Як повідомляв Укрінформ, Президент України Володимир Зеленський провів тригодинне засідання Ставки Верховного головнокомандувача.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-