Китай долучиться до обговорення української Формули миру - WSJ

Китай долучиться до обговорення української Формули миру - WSJ

Укрінформ
Китай вперше відправить свого представника для участі в багатосторонніх переговорах щодо принципів миру в Україні, які пройдуть цими вихідними в Саудівській Аравії.

Як повідомляє Укрінформ, про це з посиланням на власні дипломатичні джерела пише WSJ.

“Очікується, що Сі відправить свого мирного посланця Лі Хуі на організовану Україною міжнародну мирну конференцію, покликану визначити умови можливої мирної угоди”, - йдеться у матеріалі.

Зазначається, що це свідчитиме про “значну зміну”, оскільки Китай не брав участь у попередній такій зустрічі в червні у Копенгагені.

Читайте також: Сеул розглядає можливість участі в переговорах щодо Формули миру в Саудівській Аравії

Видання вказує, що Китай від початку повномасштабного російського вторгнення до України надавав Москві дипломатичну та економічну підтримку, однак почав змінювати свою позицію на тлі затягування війни.

“Оскільки конфлікт затягується вже 18-ий місяць поспіль й жодна зі сторін не виказує ознак перемоги чи капітуляції, Пекін постає перед складнішими ризиками, що сильніше спонукають його схиляти Москву й Київ до мирних перемовин”, - стверджує WSJ.

За словами експертів, тривала війна в Україні має негативний вплив на “економіку Китаю, її глобальні цілі розвитку та імідж в Європі”.

Читайте також: Держдеп: Переговори в Саудівській Аравії щодо Формули миру – це початок процесу

Як повідомляв Укрінформ, друга зустріч на рівні радників з національної безпеки та політичних директорів щодо ключових принципів миру на основі Формули миру Президента України Володимира Зеленського відбудеться 5-6 серпня у Джидді, Саудівська Аравія.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-