Задача посла України в КНР, щоб «китайський хаймарс» не приїхав у Росію - Кулеба

Задача посла України в КНР, щоб «китайський хаймарс» не приїхав у Росію - Кулеба

Ексклюзив
Укрінформ
Задачею новопризначеного посла України в КНР Павла Рябікіна є побудова мостів із системою влади Китаю, яку з нашою країною фундаментально обʼєднує принцип територіальної цілісності.

Про це заявив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба в коментарі кореспонденту Укрінформу.

“Одне із завдань Павла Рябікіна полягає не в тому, щоб в Україну приїхав “китайський хаймарс”, а в тому, щоб “китайський хаймарс” не приїхав у Росію”, - сказав міністр.

Кулеба пояснив, що Китай має свою стратегію відносин з Україною і бачить нашу державу незалежною й економічно привабливою. У тій моделі, яку бачить Росія, немає незалежної, економічно привабливої України, акцентував глава МЗС.

“У нас є розбіжності в оцінках тих чи інших елементів… Це питання дипломатії. Але фундаментально нас обʼєднує обопільне бачення відносин і принцип територіальної цілісності”, - наголосив він.

Очільник української дипломатії в цьому контексті зауважив, що задача посла Рябікіна полягає в “побудові мостів із системою влади” Китаю.

Читайте також: Резніковпро контакти з міністром оборони Китаю: Їх поки немає, але все може змінитися

“Між 24 лютого минулого і цього року минув рік війни, а в нас звʼязок із Китаєм тримався на двох мостах - це спілкування з міністром закордонних справ Китаю і спілкування Президента з лідером Сі. Потім зʼявився ще один місток: приїхав спецпредставник. Тобто задача Рябікіна в тому, щоб у нас були тисячі мостів спілкування з Китаєм”, - сказав Кулеба.

Як повідомляв Укрінформ, 26 квітня цього року Президент Володимир Зеленський призначив ексміністра з питань стратегічних галузей промисловості Павла Рябікіна послом України в Китайській Народній Республіці. Призначення відбулося після розмови лідерів України та Китаю.

Павло Рябікін із листопада 2021 року до 20 березня цього року обіймав посаду міністра з питань стратегічних галузей промисловості України. До того з листопада 2020 року очолював ДМСУ, раніше - був гендиректором міжнародного аеропорту «Бориспіль», народним депутатом, заступником голови Київської міської державної адміністрації, заступником міністра транспорту та зв'язку, послом України в Данії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-