У справі підозрюваного в держзраді ексдепутата Деркача завершили слідство

У справі підозрюваного в держзраді ексдепутата Деркача завершили слідство

Укрінформ
Правоохоронці завершили досудове розслідування стосовно колишнього народного депутата, який підозрюється в державній зраді та незаконному збагаченні.

Як передає Укрінформ, про це Спеціалізована антикорупційна прокуратура повідомляє в Телеграмі.

“Прокурор САП прийняв рішення про завершення досудового розслідування та надав відповідне доручення детективами НАБУ про відкриття матеріалів у справі стосовно народного депутата України III—IX скликань, який підозрюється у державній зраді та незаконному збагаченні”, - йдеться в повідомленні.

Читайте також: Рада достроково припинила повноваження Медведчука, Козака, Деркача та Кузьміна

Під час досудового розслідування встановлено, що колишній народний депутат своїми діями дискредитував Україну на міжнародній арені, погіршував дипломатичні відносини зі Сполученими Штатами Америки, ускладнював інтеграцію України до Європейського Союзу та НАТО.

Як додали в Національному антикорупційному бюро України, слідство встановило, що народний депутат упродовж 2019-2022 років одержав щонайменше 567 тис. дол. США від правоохоронних та розвідувальних органів РФ за підривну діяльність проти України.

САП і НАБУ кваліфікують його дії за ч. 2 ст. 28 ч. 1 ст. 111, ст. 368-5 Кримінального кодексу України.

Зважаючи на те, що підозрюваний переховується від слідства, стосовно нього здійснюється спеціальне досудове розслідування (in absentia).

Як повідомляв Укрінформ, у вересні 2022 року правоохоронці заочно оголосили підозру в державній зраді та незаконному збагаченні народному депутату України III—IX скликань Андрію Деркачу. У зв'язку з переховуванням від слідства фігурант був оголошений у розшук.

У жовтня 2022 року суд заочно арештував народного депутата Деркача, якого підозрюють у держзраді.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-