Зеленський: Політика сусідства для України - це виключно політика добросусідства

Зеленський: Політика сусідства для України - це виключно політика добросусідства

Укрінформ
Президент Володимир Зеленський закликав українських послів розширювати для України політику добросусідства.

Про це Глава держави заявив під час наради з керівниками закордонних дипломатичних установ, передає кореспондент Укрінформу.

Зеленський підкреслив, що політика сусідства – один із найбільш важливих напрямів спільної роботи української влади і дипломатів. Він уточнив, що це стосується не лише тих послів, які працюють у країнах Європейського Союзу, оскільки в сучасному світі всі вільні нації, демократії, ринкові економіки – певною мірою сусіди і потребують добросусідства.

"Для України політика сусідства – це виключно політика добросусідства – завжди й усюди. Так буде в усьому: і щодо зерна, і щодо будь-якої іншої тематики. Ваше завдання – створювати для нашої держави більше добросусідських можливостей. Захищати наші інтереси, але й захищати спільність інтересів із сусідами – з усіма, окрім, зрозуміло, держави-агресора та її сателітів", – зазначив Зеленський.

Він зауважив, що Україна вміє бути вдячною та вдячна кожній країні, які їй допомагали. Водночас Президент наголосив, що і внесок України у спільну безпеку заслуговує на вдячність. "Зупинити Росію у відновленні імперії – це врятувати свободу народів, які у зоні доступу для російських військових колон. Російська воєнна потуга, знищена українцями, уже не буде вбивати у Європі, чи в Азії, чи десь на інших континентах. І це дуже вагомо. Це порятунок життів, зокрема й наших сусідів", – наголосив Зеленський.

Він звернувся до послів із проханням "охолоджувати емоції", коли вони надто сильно вирують у політиці сусідів.

Читайте також: Зеленський - українським дипломатам: Ваше завдання – щоб світ завжди був разом з нами

Як повідомлялося, 2 серпня Президент України Володимир Зеленський провів зустріч із українськими послами.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-